Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Jak zrobić realistycznie wygladający księżyc na tle zachmurzonego nieba w photoshopie (taki jak w horrorach)?

Prosze o pomoc:)

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

no musialbys troche w photoshopie sam poprobowac. nikt ci nie powie: zrob to i to. mozna taka rzecz zrobic na 150 sposobow. zrob moze najpierw maske w ksztalcie kola, mozesz sprobowac pokryc ja jakas texturka (jakis \'ground\' - cos przypominajacego powierzchnie ksiezyca. czasem sie wuiduje takie obrazki) no a pozniej po prostu dodaj do tego chmurki... hehehe.... mozesz sprobowac je namalowac i pozniej je jeszcze rozpuscic blurem.... chociaz pewnie kazdy zrobilby to inaczej- sposobow jest wiele... :)

Napisano

no musialbys troche w photoshopie sam poprobowac. nikt ci nie powie: zrob to i to. mozna taka rzecz zrobic na 150 sposobow. zrob moze najpierw maske w ksztalcie kola, mozesz sprobowac pokryc ja jakas texturka (jakis \'ground\' - cos przypominajacego powierzchnie ksiezyca. czasem sie wuiduje takie obrazki) no a pozniej po prostu dodaj do tego chmurki... hehehe.... mozesz sprobowac je namalowac i pozniej je jeszcze rozpuscic blurem.... chociaz pewnie kazdy zrobilby to inaczej- sposobow jest wiele... :)

Napisano
  • Autor

Wiem że jest wiele sposobów....i wele już próbowałem:)Ale mi wychodzi jakiweś żółte koło a nie księżyc:(

Jak zrobić żeby to było realistyczne...?

Napisano
  • Autor

To jest narazie najlepsze....ale jeszcze dużo mu brakuje....Macie dla mnie jakieś cenne uwagi?:)

Napisano
  • Autor

To jest narazie najlepsze....ale jeszcze dużo mu brakuje....Macie dla mnie jakieś cenne uwagi?:)

Napisano

moglbys jeszcze zrobic \"paste into\" to by chmurki go troche przyslonily-wysekcjonuj moment gdzie ma byc ksiezyc zrob feather selekcji i shift +ctrl+v