Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Mam problem w cubasie, otoz dubluja mi sie dzwieki, jak widac na nutach, mam podpiety keyboard przez midi i sterowniki asio (kxdrivers). Jak sie tego pozbyc??

zrzut:

4995b02c9cc00993.jpg

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 1,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

ale w jakim sensie dublują ci się dźwięki bo zapisu nutowego nigdy nie rozkminiałem? czy to jakoś bardziej przeszkada?

aha i widze ze masz nielegalnego Kjubezja iconqh6.png :)

Napisano

to nie do cubase'a :/.

tu nie ma co "rozkmniac" same nuty sa proste jak konstrukcja cepa(gorzej jak ci dochadza rozne dziwne znaczki jak arpeggia etc.) w kazdym razie przeszkadza, dzwiek jest oczywiscie inny niz pojedynczego uderzenia, no i w partyturze to tak wyglada ze az strach na to patrzec, a kasowanie jednej za druga mi sie nie widzi. A potrzebuje czasami nutki rozpisane na jeden instrument zebym mogl na goraco dopisac drugi, a nie jestem geniuszem zeby pamietac wszystkie uderzenia do kazdego instrumenty przy kilku minutowych utworach.

Napisano

bardz zle skonfigurowane midi ktore wysyla sygnal on i off, czyli przy nacisnieciu i puszczeniu klawisza (mialem juz taak;/)

Napisano
to nie do cubase'a :/.

tu nie ma co "rozkmniac" same nuty sa proste jak konstrukcja cepa(gorzej jak ci dochadza rozne dziwne znaczki jak arpeggia etc.) w kazdym razie przeszkadza, dzwiek jest oczywiscie inny niz pojedynczego uderzenia, no i w partyturze to tak wyglada ze az strach na to patrzec, a kasowanie jednej za druga mi sie nie widzi. A potrzebuje czasami nutki rozpisane na jeden instrument zebym mogl na goraco dopisac drugi, a nie jestem geniuszem zeby pamietac wszystkie uderzenia do kazdego instrumenty przy kilku minutowych utworach.

a probowales po prostu opcji "Delete Doubles"?

Napisano

problem rozwiazany - musialem polaczyc dwa pierwsze sloty prologa z epilogiem(w kxdrivers) i w opcjach cubase'a wybrac jako aktywny slot ktorys z tych dwoch(domyslnie wszystkie sloty aktywne). i tyle(u mnie to bylo 14 lub 15)... Dzieki temu nie mam juz tez "blokujacych": sie dzwiekow w edirolu ;).