3dsmaxman Napisano 29 Wrzesień 2006 Napisano 29 Wrzesień 2006 Witam, mam broblem przy tworzeniu animacji z wykorzystaniem reactorów. Posiadam Maxa 6.0. Zrobiłem scenkę z flagą (cloth) i cylindrem (rigid body). "Przymocowałem" wkilka wierzchołków flagi do tego cylindra. Gdy klikam przycisk 'Create Animation' Max przetwarza wszystko, a na 100 procencie się wykłada. Co się dzieje, w czym może tkwić błąd?
Master Kiełbaster Napisano 29 Wrzesień 2006 Napisano 29 Wrzesień 2006 Max to lipa :* Przedłuż animację i zatrzymaj symulację w 99% ;p
Lis Napisano 29 Wrzesień 2006 Napisano 29 Wrzesień 2006 No to zależy. Czy tak się dzieje tylko t wej jednej scenie z reactorem? czy może we wszystkich. A dawałeś previewanimation? i czy wszystko wyglądało ok? Jeśli masz za gęstą siatkę w cloth to bardzo możliwe że "wybuchła". Można temu odrobinę zaradzić zmniejszająć Col. Tollerance na 1 w zakładce reactora-> World.
3dsmaxman Napisano 29 Wrzesień 2006 Autor Napisano 29 Wrzesień 2006 Chyba już powolizaczynam dochodzić do tego, co jest źle... Dzięki za rady!
Rekomendowane odpowiedzi