lukanus Napisano 29 Wrzesień 2006 Napisano 29 Wrzesień 2006 Witam. Mam dwa pytanka : 1.Czy ktoś wie jak można wyeksportować model z May'ki 8 do pliku w formacie .obj( i czy wogóle można, bo szukam i szukam ale nigdzie nie ma takiej opcji,tj. wyboru formatu .obj)?? 2.Jak wybiorę opcję eksportu w formacie .dxf i załaduję do ZBrush'a ,to po zagęczeniu siatki model rozrywa się na masę pojedyńczych "łatek" oddzielonych od siebie( myślałem,że to wina źle połączonych wierzchołków, ale wszystko sprawdziłem i wszystko w Mayi gra).Pytanie: jak temu zaradzić,co jest tego przyczyną?? Jak ktoś wie,to zgóry dzieki. Pozdrawiam.
Gordy Napisano 29 Wrzesień 2006 Napisano 29 Wrzesień 2006 Oj misiu, a w plugin managerze władował miś OBJ, żeby go widać było?
brumugun Napisano 29 Wrzesień 2006 Napisano 29 Wrzesień 2006 Window-> Settings/Preferences -> Plug-in Manager , zaznacz objExport.mll Pozdro. Gordy szybki jest . ;]
lukanus Napisano 29 Wrzesień 2006 Autor Napisano 29 Wrzesień 2006 Wiieeeeeeelllllkkkkiiieeee dzięki ludzie!:)
mathix Napisano 30 Wrzesień 2006 Napisano 30 Wrzesień 2006 Co do drugiego to po prostu używaj OBJ, bo one ładnie działają i sprawdzaj geometrię przed eksportem konwertując ją do sds i spowrotem.
Rekomendowane odpowiedzi