Gość BiX Napisano 2 Październik 2006 Napisano 2 Październik 2006 Witam!! Cały czas nowe problemy w maxie ;p No więc do rzeczy: Mój nowy problem polega na tym, że mam cele morfingu ale gdy zwiekszam ich wartości cała postać się "krzaczy". Oto screen: http://img124.imageshack.us/img124/2094/beztytu322unm4.png Dodam, że: - Chciałem zmorfować mu ryjek (mimika i te sprawy) - Jest to postać z POSERA 6. Proszę o pomoc! Pozdrawiam!!!
sanki Napisano 2 Październik 2006 Napisano 2 Październik 2006 w jaki sposob pozyskales dla niego morph targety ?? jezeli inaczej niz kopiowanie tej postaci i przesuwanie vertexow, to najprawdopodobniej w targetach masz inne numery wierzcholkow niz w bazowej postaci i stad problem
Gość BiX Napisano 2 Październik 2006 Napisano 2 Październik 2006 W poserq robiłem miny itd. Jest taka sama ilośc vetexów więc wszystko było dobrze.... do czasu..
sanki Napisano 2 Październik 2006 Napisano 2 Październik 2006 nie jest istotna ilosc werteksow, tylko ich numeracja. morpher dziala w ten sposob ze interpoluje polozenie vertexow o tych samych numerach z dwoch roznych modeli. Wiec jezeli numery sie nie zgadzaja to nic z tego nie bedzie. Sprawdz to zaznaczajac tego samego vertexa na jednym i drugim modelu i zobacz jaki maja numer (w panelu po prawej sie pojawi)
Gość BiX Napisano 2 Październik 2006 Napisano 2 Październik 2006 No ale ilość vertexów też jest istotna.. bo zez tego sie celu nie zrobi.. :crazy: Ok dzieki za rade sprawdze!! :*
Rekomendowane odpowiedzi