Napisano 29 Wrzesień 200321 l Witam wszystkich! Zwracam sie do szanownych uytkownikow forum z zapytaniem: czy buttony filmu flashowego moga wczytywac strone do ramki bedacej poza tym filmem? Albo jasniej: jezeli mam menu w swf-ie a reszte strony chce oprzec na ramkach, tak by po kliknieciu odsylacza bedacego w menu wczytala mi sie stronka do ramki, to co mam zrobic z tym swf-em? I thank You from mountain pozdrufka
Napisano 30 Wrzesień 200321 l czyli to w ramkach nie ma byc fleszowe? jesli dobrze Cię rozumiem to oczywiscie ze sie tak da! wystarczy w buttonie we fleshu dac adres pliku html a ten plik wwalic do ramki czyli po kliknieciu w przycisk w menu otworzy ci sie strona wramce tylko musisz podac url ramki bo tak otworzy ci nowe okno... pozdrawiam
Napisano 30 Wrzesień 200321 l No tak jak pisze mw4d. Działasz jak przy zwyklych ramkach. Tylko nie zapomnij dać parametru NAME przy definiowaniu ramek. czyli przykladowo: HTML: FLASH: on (release) { getURL(\"main.html\", \"main\"); }
Napisano 30 Wrzesień 200321 l Autor w zasadzie to tak wlasnie mi sie wydawalo, ze postepuje sie jak w przypadku normalnego kodu html, ale nie chcialo mi sie sprawdzac, bo nie znam sie zbytnio na strukturze javy i action sciptu i na pewno zrobilbym to jakos nie tak. dzieki za odpowiedz.