Alcor Napisano 29 Wrzesień 2003 Napisano 29 Wrzesień 2003 Witam wszystkich! Zwracam sie do szanownych uytkownikow forum z zapytaniem: czy buttony filmu flashowego moga wczytywac strone do ramki bedacej poza tym filmem? Albo jasniej: jezeli mam menu w swf-ie a reszte strony chce oprzec na ramkach, tak by po kliknieciu odsylacza bedacego w menu wczytala mi sie stronka do ramki, to co mam zrobic z tym swf-em? I thank You from mountain pozdrufka
Ufooox Napisano 30 Wrzesień 2003 Napisano 30 Wrzesień 2003 czyli to w ramkach nie ma byc fleszowe? jesli dobrze Cię rozumiem to oczywiscie ze sie tak da! wystarczy w buttonie we fleshu dac adres pliku html a ten plik wwalic do ramki czyli po kliknieciu w przycisk w menu otworzy ci sie strona wramce tylko musisz podac url ramki bo tak otworzy ci nowe okno... pozdrawiam
leander Napisano 30 Wrzesień 2003 Napisano 30 Wrzesień 2003 No tak jak pisze mw4d. Działasz jak przy zwyklych ramkach. Tylko nie zapomnij dać parametru NAME przy definiowaniu ramek. czyli przykladowo: HTML: FLASH: on (release) { getURL(\"main.html\", \"main\"); }
Alcor Napisano 30 Wrzesień 2003 Autor Napisano 30 Wrzesień 2003 w zasadzie to tak wlasnie mi sie wydawalo, ze postepuje sie jak w przypadku normalnego kodu html, ale nie chcialo mi sie sprawdzac, bo nie znam sie zbytnio na strukturze javy i action sciptu i na pewno zrobilbym to jakos nie tak. dzieki za odpowiedz.
Rekomendowane odpowiedzi