Napisano 8 Październik 200618 l wiem ze to pewnie banalne etc i pewnie bedziecie sie smiac wiec na swoje usprawiedliwienie musze powiedziec ze ucze sie maxscriptu od 10 minut, uzuwam gmaxa 1.2 (prawie jak max 4) i tak w tutorialu w helpie gmaxa mamy przyklad z szescianem mybox i teraz jak chce go zanimowac tym kodem animate on ( at time 0 (mybox.pos = [-100, 0, 0]; mybox.scale = [1, 1, 0.25]) at time 100 (mybox.pos = [100, 0, 0]; mybox.scale = [1, 1, 3]) ) wywala błąd: -- Syntax error: at ), expected -- In line: ) szukałem w innych przykladach kombinowałem i nic to samo, wiec czy moglbym prosi o pomoc i litosc mędrców maxscripta i powiedzec mi czemu to do jasnej anielki nie działa bo factor czyli jakas wartosc przy at ale skoro pisze 0 do 100 to sa numery klatek wiec nie kapuje o co chodzi edit: ciagle dostaje ten sam error: tak samo jak w tym poscie http://www.turbosquid.com/Forum/Index.cfm/stgAct/PostList/intThreadID/8589 generalnie to samo niezaleznie od kodu nawet jak jest dobry, czy w normalnym maxi-ie tez pojawiaja sie takie błędy? uzywam gmaxa bo jest darmowy no ale te błedy to mnie zdziwiły totalnie, jest na to jakas rada bo restart gmaxa nie pomaga
Napisano 9 Październik 200618 l moze to komus sie przyda, generalnie ten smieszny problem wynika z tego ze gmax nie potrafi chyba prawidłowo obsłuzyc klawiatury z polskimi znakami tzn taką jaką ma sie ustawiona w windowsie np Polski(Programisty) i teraz gmax pokazuje kod dobrze w edytorze ale jak w tym samym edytorze zapisze sie kod do pliku to ukazuja sie krzaki... wiec rozwiazaniem jest uzywanie jakiegos zewnetrznego edytora jak np syn i importowanie pliku *.ms wtedy działa przypominam ze gmax jest darmowy i mozna go uzywac w komercyjnych projektach bez naruszania licencji pozdr