Kulki Napisano 10 Październik 2006 Napisano 10 Październik 2006 Mam do wyrenderowania kilka grafik w takiej rozdzialce tylko ze maxior nawet nie zaczyna mi liczyc a poprostu sam wylacza render:/ ktos wie ja se pomoc z czyms takim?
Lis Napisano 10 Październik 2006 Napisano 10 Październik 2006 A render region sprawdzałeś? http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=30571&highlight=region http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=28745&highlight=region
Gość Deler Napisano 10 Październik 2006 Napisano 10 Październik 2006 tez mialem ten problem kiedy renderowalem sloik w 3500/4500, powiem tak, moze wyda Ci sie ze to nielogiczne, ale u mnie poskutkowalo, sprobuj przydzielic jakas kosmiczna wartosc pamieci wirtualnej, np 20000 na 20000. zobacz czy ruszy, Ja mam renderowalem na xp majac 4gb ramu ale xp wciaga tylko 2, a pokazuje 3:), Ale niepowinno to miec az takiego znaczenie, mam taka teorje ze max lub sam renderer przelicza sobie ile teoretycznie potrzebuje pamieci. W majce bys tego problemu niemial no chyba ze bys przyostrzyl troche. Ale tak na dobra sprawe jakos mi to pomaga, raz rzeby przeliczyc animacje musialem w dla mayki zarezerwowac 60gb dla wirtualnej, wiem ze nawet niebylby w stanie obsluzyc takiej pamieci ale jak to zrobilem to poszlo o dziwo. sprawdz
Quadysz Napisano 10 Październik 2006 Napisano 10 Październik 2006 ustaw w customize/preferences - zakładka > rendering -> bitmap pager -> ON i ruszy kazda rozdzielczosc bez kombinacji... i szukaj na forum bo to sie juz pojawialo... greets
Gość Deler Napisano 10 Październik 2006 Napisano 10 Październik 2006 i tym oto sposobom otworzyles mi oczy w maxie, teraz pytanie gdzie ten gwizdek jest w mayce :)
Quadysz Napisano 10 Październik 2006 Napisano 10 Październik 2006 heh sam chciałbym wiedziec :) ja tam nawet porzadnie czajnika nie oteksturuje :)
Kulki Napisano 10 Październik 2006 Autor Napisano 10 Październik 2006 Chlopaki jestescie super zapraszam waz na bro do wro... intersity kosztuje jakies 96 w jedna wiem bo uzywalem tylko u waga na ten do Budapeszcztu bo bedziecie miec godzinna przesiadke w Katowicach... bleee dworzec.
Rekomendowane odpowiedzi