Napisano 23 Październik 200618 l Chcę zrobić animację miasta przyszłości i zastanawiam się jak zanimować sznur latających samochodów lecący w korytarazu powietrznym. Myślałem nad jakimś systemem cząstek emitującym wskazane geometrie ale nie wiem jak to skonfigurować. Czy toś może wsazać czego i jak użyć? -- Jubbaday
Napisano 23 Październik 200618 l mniej więcej - reszte sobie zrobisz podobnie - stwórz spline w scenie(na wzór trasy), dodaj samolocik. Zaznacz samolocik - z menu na górze wybierz : Animation > Constraints > Path Constraints kliknij na spline'a. Pusc animke.
Napisano 23 Październik 200618 l serwus :) to wszystko zalezy od tego , co, jak i z jakiej odleglosci chcesz pokazac. Hindus słusznie prawi - ja podpowiem jeszcze e nie linkuj bezposrednio, ale z posrednictem jakiegos helpera (dostajesz dodatkowa kontorle na wstrzasy itp) Mozesz tez puszczac obiekty na zasadzie path deform - i to cały sznur pojazdow mozesz miec wtedy polaczony w jeden obiekt (oczywisice do ujec z daleka). pozdrawiam :)