JediWebster Napisano 27 Październik 2006 Share Napisano 27 Październik 2006 W jaki sposób mogę przenieść ścieżkę ruchu kamery z max-a do adobe after effects? Bardzo proszę o pomoc i pozdrawiam forumowiczów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregorjan Napisano 31 Październik 2006 Share Napisano 31 Październik 2006 Może coś bliżej? Bo konkretnie ścieżki ruchu czyli np: spline po którym porusza się kamera lub autokey's kamery się nie da, gdyż max to program do grafiki 3d a after effect postprodukcji 2d (czy jakoś tak :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas3d Napisano 23 Grudzień 2008 Share Napisano 23 Grudzień 2008 Wiem że post był pisany bardzo dawno jednak jeśli komuś to może pomóc to DA SIĘ TO ZROBIĆ:) Solucja: 1. W maxie renderujesz nawet gołą scenę z ruchem kamery (upewnij się, że renderujesz okno kamery, a nie jakieś inne np. perspective) koniecznie do pliku RPF, w opcjach nie musisz nic zaznaczać - efektem jest sekwencja klatek RPF 2. w AfterEffect importujesz sekwencję klatek, przeciągasz do kompozycji lub tworzysz nową i do niej przeciągasz. 3. Klikasz na wstawiony "pasek" sekwencji plików PRAWYM przyciskiem myszy i wybierasz opcję Keyframe Assistant -> RPF camera import 4. Gotowe - pojawiła się kamera z ustawieniami z maxa, teraz wystarczy przełączyć widok na kamerę RPF i już Mam nadzieję, że komuś się to przyda. Pozdrawiam 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi