veri_jr Napisano 31 Październik 2006 Napisano 31 Październik 2006 Witam, niedawno skończyłem prace nad moim pierwszym sitem w pełni wykonanym we flashu. Stronka zrobiona z dobrego serca za piwo dla kumpla ;). Praca ogólnie zajęła około 10 wieczorów. Musiałem się przy tym praktycznie od podstaw uczyć AS, ale jakoś poszło. Mam na dzieję, że jest chociaż "w miarę" ;). Ale jak nie jest to jedźcie po całości ;) http://etam.one.pl/ Zapraszam
Cug Napisano 31 Październik 2006 Napisano 31 Październik 2006 Ciezko cokolwiek przeczytac, trzesacy sie obrazek strasznie meczy oczy a czcionka tez nie jest zbyt czytelna. Pomysl ciekawy, jako grafika mi sie podobam ale jako strona zupelnie nie.
Maceo Napisano 31 Październik 2006 Napisano 31 Październik 2006 Stronka cienkawa - jedyne co fajne to trzęsący się obrazek. Pretensjonalny, ale spoko. Strona wygląda generalnei jak robiona w 90 latach. nie korzystasz wogóle z flasha. Równie dobrze mogłabyć to strona zrobiona w html, z gifem w tle. Jezeli prezentujesz obrazki, to prezentuj je w applecie, a nie w nowym oknie .. Bardzo fajne zdjęcia. Pozdr.
veri_jr Napisano 1 Listopad 2006 Autor Napisano 1 Listopad 2006 mhm, dostałem więcej sygnalów o tym, że strona jest mało czytelna. Pomyślę nad zmianami, bo chyba faktycznie są potrzebne. Dobre jest to, że mogę wymienić nawet cały layout bez naruszania zasobów strony. Jak coś to czekam na jeszcze jakieś ew. wskazówki, uwagi i propozycje. EDIT: aha, a co do tego, że nie korzystam z flasha, to stronkę robiłem bardziej jako wprawkę. Chciałem się dowiedzieć "z czym się je" robienie styron we flashu. Czas na fajerwerki graficzne jeszcze kiedyś przyjdzie.
Maceo Napisano 1 Listopad 2006 Napisano 1 Listopad 2006 Hmm, nie chcę być niegrzeczny, ale mam wrażenie, że nie dowiedziałeś się z czym się je stronki we flashu ;) Myślę, że dowiedziałbyś się lepiej gdybyś wypasł ją jakimiś obleśnymi efektami, nie ważne jak oby więcej i więcej ruszania się ;)
veri_jr Napisano 1 Listopad 2006 Autor Napisano 1 Listopad 2006 Nie do końca. O efektach mogę się dowiedzieć tworząc animacje, nie koniecznie stronki. Mi natomiast bardziej chodziło o taką podstawową formę oskryptowania. Tworzenie galerii, czytanie zewnętrznych plików, miniplayer do muzyki, własny algorytm do scrollingu tekstu (swoją drogą w tutorialach niepotrzebnie to tak komplikują...) itd. Przecież z taką "bazą" strony mogę zrobić wszystko wkładając tam jeszcze tyle efekciarstwa ile tylko bym chciał. Zawsze mogę też zabawić się podszlifowanie już istniejących skryptów itd. Przećwiczyłem tutaj pewne rozwiązania, które chciałem opanować i uważam, że ten cel akurat osiągnąłem.
piksar Napisano 1 Listopad 2006 Napisano 1 Listopad 2006 mi się podoba ale trzesienie mogło by ustawać np po 10 s
Maceo Napisano 1 Listopad 2006 Napisano 1 Listopad 2006 Oka - zwracam honor :D To była taka mała prowokacja :D
dokturpotfor Napisano 18 Listopad 2006 Napisano 18 Listopad 2006 taki RATM styl :) brakuje tylko czerwonej gwiazdy.
Rekomendowane odpowiedzi