Napisano 4 Listopad 200618 l Utknęłam. Nawet nie wiem czy mi się ten projekt podoba i nie mam pomysłu jak go zmienić. Proszę o bardzo konstruktywne uwagi i inspiracje Pokazuje też intro, wcześniej zrobione, to akurat mi się podoba (ew poprawki będą dotyczyć czytelności tekstu-przyciemnie tło pod nim). Chciałabym być wierna temu stylowi na pozostałych podstronach, ale tak dobrze mi nie wychodzi.
Napisano 4 Listopad 200618 l Yo mi sie podoba :D fajny pomysł tylko troszkę text sie mało kontrastuje z tłem i troszkę menu mi sie nie podoba może gdybyś pomniejszył pomarańcz i pociągnął do końca znaczy żeb troszke luzu mu dać. Ale to tylko taka moja propozycja Pozdrawiam :)
Napisano 4 Listopad 200618 l Autor Do Shalivan: Menu też mi się nie podoba, myślałam wcześniej żeby dać je na pomorańcz (promieniście) ale się w końcu na to niezdecydowałam. Bardzo przeszkadza, że tekst jest nieczytelny? już bym wolała tego nie zmieniać. Pozdro i dzięki za uwagi
Napisano 4 Listopad 200618 l Czy przeszkadza że tekst jest nieczytelny ?! No raczej ;) Tekst musi być czytelny, nawet bardziej niż elementy graficzne. Zawartość jest właśnie tym co chcesz przekazać i pokazać. Wyeksponowac. Spróbuj skupić się na początku na strukturze i treści, niech ona będzie priorytetowa, a potem zastanów się jak podać resztę. Spróbuj wprowadzić oprócz teł obrazkowych i literek tła. Spróbuj podłożyć np. przeźroczyste czarne/szare tło pod kolumę tekstu. Możesz spróbować też zrobić tło z powiększonej ekstremalnie literki, skoro grasz już powiększonym nawiasem.
Napisano 5 Listopad 200618 l Intro bardzo fajne. Sama zawartosc strony jest juz brzydka. Za jasny pierwszy element (pomaranczka) w stosunku do tla. Tekst malo czytelny. Posluchaj Maceo. Jego pomysl z tlem pod kolumne tekstu jest bardzo trafny. Pozdrawiam