Napisano 4 Listopad 200618 l mam problem mianowicie... definiuje tablice (wlasciwie wskazniki na wskazniki:P) np. char **tablicaStringow=NULL;//pamiec che przydzielic sam int iloscStringow;//ilosc wyrazow scanf("%d",&iloscStringow); I moje pytanie : jak zrobic cos takiego tablicaStringow[iloscStringow][] lub *tablicaStringow[iloscStringow] a potem zdefiniowac ilosc pamieci dla odpowiednich adresow np. tablicaStringow[1][]="napisA" tablicaStringow[2][]="napisB" tablicaStringow[3][]="napisC" tablicaStringow[4][]="napisDlugi" tablicaStringow[5][]="itd..." tylko nie poszcie mi czegos takiego tablicaStringow[iloscStringow][] bo to nie jest w ansiC...
Napisano 4 Listopad 200618 l Autor no nic chyba jedynym rozwiazaniem jest przypisywanie przez funkcje new:) pozdro...
Napisano 4 Listopad 200618 l no ale chyba w ten sposob nie mozna tablicaStringow[1][]="napisA" prawy element tablicy ma byc wskazany, lewy moze byc opuszczony, sprobuj tak: tablicaStringow[][1]="napisA"
Napisano 4 Listopad 200618 l Autor char **tablicaStringow=NULL; int m,n; tablicaStringow= new char*[n]; for(int i=0;i tablica=new char; //w duzym skrocie:) pozdro