manta Napisano 11 Listopad 2006 Share Napisano 11 Listopad 2006 kiedy zrobię z krzywej płaszczyznę i mam ją wyświetloną to obie jej strony-powierzchnie są w jednakowym kolorze.Po wykonaniu komendy Flip nie potrafię rozróżnić stron. Pytanie brzmi:Jak lub gdzie ustawić opcję dwóch kolorów wyświetlania płaszczyzny,żeby wiedzieć jaka to strona.? dzięki za podpowiedz jest już OK wielkie dzięki bardzo spodobał mi się rhino,wcześniej modelowałem autocad+accurender z 8 lat,ale zaczą mnie bardzo ograniczać,a max mi nie leży Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 11 Listopad 2006 Share Napisano 11 Listopad 2006 sprawdź sobie kierunki normali, w analyze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy_a Napisano 11 Listopad 2006 Share Napisano 11 Listopad 2006 Musisz mieć bonus tools do rhino – tam w opcjach view -> advanced zaznacz Color backface Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczadza Napisano 11 Listopad 2006 Share Napisano 11 Listopad 2006 Musisz włączyć tryb wyświetlania na: _ShadedViewport Opcje wyświetlania powierzchni (kolorki przodu i tyłu ścianki) ustawisz za pomocą polecenia:_AdvancedDisplay Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi