Napisano 11 Listopad 200618 l Witam. Jestem początkującym użytkownikiem 3ds maxa 6. Uczę się z róźnych tutoriali i książek. Napotkałem jednak problem. Jak wiadomo w wersji 6 nie ma funkcji "Biped". Jest mi bardzo potrzebna. Wiem, że można ją pobrać i zainstalować. Problem w tym, że wszystkie wersje jakie odszukałem w internecie są do wersji 5. Jeżeli ktoś może pomóc mi z tym problemem będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam.
Napisano 11 Listopad 200618 l Witam, zeby stworzyc bipeda w maxie 6 musisz miec zainstalowane character studio ale tego raczej nie sciagniesz bo nie jest darmowe. Chyba pozostaje ci tylko zabawa z kosteczkami ;-)
Napisano 11 Listopad 200618 l Jak wiadomo w wersji 6 nie ma funkcji "Biped" Jak w wiadomo w wersji 6 JEST biped. Create -> Systems -> Biped Edit: No chyba że tak ja mówi poprzednik nie zainstalowałeś character studio.
Napisano 12 Listopad 200618 l Autor Otóż to... właśnie problemem jest brak zainstalowanego Biped'a. Wchodzę w Create->Systems->Bones IK Chain/Daylight System. I nie wiem co mam zrobić, aby stworzyć w miarę łatwym sposobem szkielet do animacji. Jestem początkującym i raczej sobie nie poradzę. Mimo to dziękuję za pomoc.
Napisano 12 Listopad 200618 l No jeśli tak to zrób z kości. Jak jesteś początkującym to będzie ci łatwiej to animować.