Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Na torrentach dostepna jest juz finalna wersja nowego Windowsa Visty build

DVD.Mozna jej legalnie uzywac 30dni.Zajmuje 2.8 GB na DVD mozemy znalesc z 7 wersji zaczynajac od starter az po Viste Ultimate.

Musialem sprobowac wiec sciagnalem wczoraj i zainstalowalem, microsoft chwalil sie ze

system instaluje sie w mniej niz 15 min .... a wiec ok

na moim kompie Athlon 4200+ x2 - 1GB - Abit Fatal1ty An8 - 6600gt

instalowal sie 30-40 min

instalator jest zryty jak w poprzednich wersjach trzeba siedziec i ustawiac lokacje jezyk czas klawiature grrr.. (nic tylko czekac na nowa wersje nlite dla visty)

po instalacji i pierwszym uruchomieniu na monitorze ukazaly sie bajkowe kolorki itp nowy sposob logowania wszystko wyglada tak cukierkowo i słodko

wlaczam tak manager i widze

processes 40 CPU usage non stop 10-30% obciazone obydwa procki super super (bez jakichkolwiek wlaczonych programow)

pozatym vista łanie absorbuje pamiec

Physical memory po starcie 45-50%

i dysk twardy

po instalacji Visty Ultimate zajmuje ok 9-10GB

wszystko chodzi ladnie i plyynnie system jest bardzo efektowny ale czy wydajny jeszce ale wydaje mi sie ze jest troszke szybszy od XP albo moze to ten nowy kolorowy system otwierania okienek :P

ale narazie wracam do win64xp nie potrzebne mi te nowe fajerwerki

pozdrawiam

• Odpowiedzi 1
  • Wyświetleń 802
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

No Windows... Nie ma to jak zrobic 10 gigowy system dla bajerów i cukierkowych efektów O,o Znaczy ja wiem że sterowniki, udogodnienia itp... ale 10GB i takie zuzycie procka i pamięci? Chyba zejde z XP jak będe mial komp z 4 prockami i dyskiem tak 1TB :D

pozdrawiam

Mirach