Napisano 12 Listopad 200618 l Na torrentach dostepna jest juz finalna wersja nowego Windowsa Visty build DVD.Mozna jej legalnie uzywac 30dni.Zajmuje 2.8 GB na DVD mozemy znalesc z 7 wersji zaczynajac od starter az po Viste Ultimate. Musialem sprobowac wiec sciagnalem wczoraj i zainstalowalem, microsoft chwalil sie ze system instaluje sie w mniej niz 15 min .... a wiec ok na moim kompie Athlon 4200+ x2 - 1GB - Abit Fatal1ty An8 - 6600gt instalowal sie 30-40 min instalator jest zryty jak w poprzednich wersjach trzeba siedziec i ustawiac lokacje jezyk czas klawiature grrr.. (nic tylko czekac na nowa wersje nlite dla visty) po instalacji i pierwszym uruchomieniu na monitorze ukazaly sie bajkowe kolorki itp nowy sposob logowania wszystko wyglada tak cukierkowo i słodko wlaczam tak manager i widze processes 40 CPU usage non stop 10-30% obciazone obydwa procki super super (bez jakichkolwiek wlaczonych programow) pozatym vista łanie absorbuje pamiec Physical memory po starcie 45-50% i dysk twardy po instalacji Visty Ultimate zajmuje ok 9-10GB wszystko chodzi ladnie i plyynnie system jest bardzo efektowny ale czy wydajny jeszce ale wydaje mi sie ze jest troszke szybszy od XP albo moze to ten nowy kolorowy system otwierania okienek :P ale narazie wracam do win64xp nie potrzebne mi te nowe fajerwerki pozdrawiam
Napisano 12 Listopad 200618 l No Windows... Nie ma to jak zrobic 10 gigowy system dla bajerów i cukierkowych efektów O,o Znaczy ja wiem że sterowniki, udogodnienia itp... ale 10GB i takie zuzycie procka i pamięci? Chyba zejde z XP jak będe mial komp z 4 prockami i dyskiem tak 1TB :D pozdrawiam Mirach