kabraone Napisano 16 Listopad 2006 Napisano 16 Listopad 2006 Witam serdecznie. Zwracam sie do Was o pomoc. Chce stworzyc strone we flash'u, która korzysta z zawnętrznych plików *.swf. Mam problem z preloaderami w tych plikach. Coś sie wywala, preloader liczy coś, ale nie pokrywa sie to z rzeczywistością i trzeba czekac i czakac na zaloadowanie :/. Mam nadzieje, że znajdzie sie ktoś kto mi pomoże. Z góry dzięki. Pozdrawiam.
kabraone Napisano 16 Listopad 2006 Autor Napisano 16 Listopad 2006 Chodzi o to że wstawiłem dwa oddzielne preloadery, a widzialem ze robi sie to troszke inaczej...tylko nie wiem jak. AS jest taki, podpisany jest pod Movie Clip'a : onClipEvent (load) { total = _root.getBytesTotal(); } onClipEvent (enterFrame) { loaded = _root.getBytesLoaded(); percent = int(loaded / total * 100); text = percent + "%"; gotoAndStop(percent); if (loaded == total) { _root.gotoAndPlay(2); } // end if } Chodzi mi o to że nie da sie wykorzystać tego kodu 2 razy w tej samej animacji. Może troszke namieszałem z tym i jest to niezrozumiale napisane. Chodzi mi o ładowanie zewnętrznych klipów to animacji głównej. Potrzeby mi jest preloader bo dużo zajmują.
pitekkkk Napisano 16 Listopad 2006 Napisano 16 Listopad 2006 no bo nie mozesz przy ladowaniu obiektu zewnetrznego sprawdzac czy zaladowal sie _root tylko ten element który ładujesz, tak mi sie wydaje :P
FlooX Napisano 17 Listopad 2006 Napisano 17 Listopad 2006 nie lepiej załadować zewnętrzne pliki swf, za pomocą MovieClipLoader'a ?? potem dużo łatwiej jest zrobić preloader używając listenera.
thorgal Napisano 17 Listopad 2006 Napisano 17 Listopad 2006 albo po prostu zamiast "_root" dać "this"
kabraone Napisano 18 Listopad 2006 Autor Napisano 18 Listopad 2006 Flooxie bardzo chętnie bym tak zrobił tylko nie wiem jak...może zna ktoś taki przykład gdzie jest to ładnie pokazane...
Rekomendowane odpowiedzi