Napisano 16 Listopad 200618 l Witam serdecznie. Zwracam sie do Was o pomoc. Chce stworzyc strone we flash'u, która korzysta z zawnętrznych plików *.swf. Mam problem z preloaderami w tych plikach. Coś sie wywala, preloader liczy coś, ale nie pokrywa sie to z rzeczywistością i trzeba czekac i czakac na zaloadowanie :/. Mam nadzieje, że znajdzie sie ktoś kto mi pomoże. Z góry dzięki. Pozdrawiam.
Napisano 16 Listopad 200618 l Autor Chodzi o to że wstawiłem dwa oddzielne preloadery, a widzialem ze robi sie to troszke inaczej...tylko nie wiem jak. AS jest taki, podpisany jest pod Movie Clip'a : onClipEvent (load) { total = _root.getBytesTotal(); } onClipEvent (enterFrame) { loaded = _root.getBytesLoaded(); percent = int(loaded / total * 100); text = percent + "%"; gotoAndStop(percent); if (loaded == total) { _root.gotoAndPlay(2); } // end if } Chodzi mi o to że nie da sie wykorzystać tego kodu 2 razy w tej samej animacji. Może troszke namieszałem z tym i jest to niezrozumiale napisane. Chodzi mi o ładowanie zewnętrznych klipów to animacji głównej. Potrzeby mi jest preloader bo dużo zajmują.
Napisano 16 Listopad 200618 l no bo nie mozesz przy ladowaniu obiektu zewnetrznego sprawdzac czy zaladowal sie _root tylko ten element który ładujesz, tak mi sie wydaje :P
Napisano 17 Listopad 200618 l nie lepiej załadować zewnętrzne pliki swf, za pomocą MovieClipLoader'a ?? potem dużo łatwiej jest zrobić preloader używając listenera.
Napisano 18 Listopad 200618 l Autor Flooxie bardzo chętnie bym tak zrobił tylko nie wiem jak...może zna ktoś taki przykład gdzie jest to ładnie pokazane...