3grosze Napisano 16 Listopad 2006 Napisano 16 Listopad 2006 Hey ho Takie pytanko mam. Animuję sobie bipeda, typ podchodzi w miejsce, ma stanąć i stojąc wykonywać czynności rękami. No i się problem zaczyna gdyż, kiedy chcę zanimować typa, to mi wyskakuje komunikat, że nie mogę ruszać typem, po ostatnim kroku bipedowym. No i kurde pytanie jak to obejść, żeby stał zrobił co ma zrobić i poszedł w cholere dalej. Wydaje mi się, że powinna być opcja "trwania" footstepa konkretnego, ale nie mogę się dogrzebać. Woałbym nie animować ręcznie chodu, bo się potne krakersami przy paru ludkach naraz. Help me, Obi-Wan Kenobi; you're my only hope ;-)
jangot Napisano 17 Listopad 2006 Napisano 17 Listopad 2006 Zależności czasowe dla konretnego footstepa możesz edytować w TrackView. Po takiej edycji koniecznym pewnie będzie przelicznie kroków na nowo. Najlepiej zerknij na wideotutoriale Waldemara Tabaki, bardzo fajnie przygotowane, moża sie z nich wiele nauczyć http://exodus-art.com/html/linki_biped.htm
3grosze Napisano 23 Listopad 2006 Autor Napisano 23 Listopad 2006 thx men, linki jużnie robią ale obadam co mówiłeś póki co obadałem że jest ikonka do przełączania się między trybem animowania footstepów i "normalnego" jakoś to idzie powoli
mblade Napisano 27 Listopad 2006 Napisano 27 Listopad 2006 Zależności czasowe dla konretnego footstepa możesz edytować w TrackView. Po takiej edycji koniecznym pewnie będzie przelicznie kroków na nowo. Najlepiej zerknij na wideotutoriale Waldemara Tabaki, bardzo fajnie przygotowane, moża sie z nich wiele nauczyć http://exodus-art.com/html/linki_biped.htm a czy bys mogl reuploadowac te linki? albo znasz albo ktos inny zna linki do podobnych wideotutoriali ? z gory thx
jangot Napisano 27 Listopad 2006 Napisano 27 Listopad 2006 Może napisz co konkretnie Cię interesuje/w czym jest problem, wtedy forumowicze na pewno pomogą. Można by też napisać maila do p. Waldemara Tabaki - może udostępni na nowo te tutoriale (są na prawdę bardzo dobre) lub podeśle płytę CD. Ja tych tutków już nie mam u siebie.
Rekomendowane odpowiedzi