Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam

Takie szybkie pytanko na temat czasteczek (oj dawno ich nie stosowałem i się pozapominało) ... mam emiter którym ruszam (animacja) ... ustawiam speed zero bo chce by w ogóle się nie przemieszczał ... wydaje mi się, że w maxie 6 to wystarczało ale mogę się mylić ... teraz mam 7 i dzieje się coś innego, a mianowicie sam ruch emitere generuje siłę ruchu cząsteczki ... gdy emiter leci na przykład w prawo i się w końcu zatrzyma to cząsteczki które wygenerował lecą z opóźnieniem w prawo i ku chyba nieskończoności mimo, że emiter się zatrzymał ...

Takie porównanie - statek kosmiczny wystrzeliwuje jakieś kapsuły które mają częściowo prędkość statku i jego kierunek ... statek się z czasem zatrzymuje ale kapsuły lecą dalej ...

Ja chce by zaraz po stworzeniu cząsteczki (wystrzał kapsuły ;P) ... cząsteczka "zamarzła" w miejscu ...

Ktoś doradzi?

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 874
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

hmmm... nie widzę takowej opcji... to jest w ustawieniach emitera? Stosuje SuperSpray tak jak wtedy kiedy miałem maxa 6

Napisano
  • Autor

Hmmm... ja szukałem opcji do odznaczenia, a tu taki manewr... super ... dzięki ... dam Ci punkcik do reputacji ;-)