Napisano 17 Listopad 200618 l Witam! Sprawa jest troszke bardziej zlożona niż zwykly slice. A wiec stworzylem model wnetrza sklepu w Autocad Architectural Destop. Dalej model zostal exportowany do VIZA.plik viz został otworzony z maxie 8. W tym momencie plik jest zlinkowany z cadem.Tzn, każda zmiana w cadzie tego pliku automatycznie zostanie nadana w pliku maxowskim.Dzięki temu mogę na bieżąco wprowadzać poprawki. I teraz jest pytanie. -Jak nie nadajac modyfikatora slica zrobic przekroj modelu w maxie (mam tam jakies 1500 elementow do tej pory i po nadania slica mam 1500 plaszczyzn co smiertelnie zamula mi kompa ). Przekroj 3d mogę zrobić w cadzie bez problemu i wyeksportowac ale niestety AAD2006 nie przecina solidów w funkcji przekroju 3d. Pewnie zapytacie czemu nie zmodyfikuje solidów na massingi? (dzięki temu mógłym zrobić przekrój w AAD i go exportować) Niestety nikt nigdzie nie jest w stanie mi podać sposobu na to aby okrągły massing po exporcie do viza czy tez maxa byl dalej okragły, a nie kanciaty:) Z góry dziekuję za pomoc!