Napisano 18 Listopad 200618 l Witam! Bufor głębokości dla sceny (Z - buffer) mozna zapisac w różnych formatach, w niektórych możliwa jest 32 bitowa dokładność, jednym z tych formatów jest rla, jeden z użytkowników poradził mi użycie programu Adobe After Effects ale zajmuje on bardzo dużo miejsca a ja mam bardzo złe łącze i po prostu duzo problemów ze ściągnięciem triala (1.2 GB). Czy istnieje jakis inny program do obróbki formatu rla? Piszę program w Matlabie, musze podac mu jako argument macierz z wartościami (bufora głębokości dla renderowanej sceny) a on nie rozpoznaje formatu rla, help!
Napisano 18 Listopad 200618 l A gdyby tak przy pomocy Render Elements wyrenderował zwykły 8 bitowy bufor Z a potem w fotoszopie czy Matlabie powiększyć go dwa razy z odpowiedią interpolacją i tak otrzymany obraz zapisać jako 16 bitów lub więcej. Wiem, ze to takie kombinowane trochę będzie, a ta dodatkowa informacja jaką otrzyma się z interpolacji nie może się równać z tym co powinno być w tych pikselach w rzeczywistosci ale może jest to jakieś wyjście? Taką interpolacje można by też zrobić samemu w Matlabie...