Napisano 18 Listopad 200618 l Witam! 聽 Bufor g艂臋boko艣ci dla sceny (Z - buffer) mozna zapisac w r贸偶nych formatach, w niekt贸rych mo偶liwa jest 32 bitowa dok艂adno艣膰, jednym z tych format贸w jest rla, jeden z u偶ytkownik贸w poradzi艂 mi u偶ycie programu Adobe After Effects ale zajmuje on bardzo du偶o miejsca a ja mam bardzo z艂e 艂膮cze i po prostu duzo problem贸w ze 艣ci膮gni臋ciem triala (1.2 GB). Czy istnieje jakis inny program do obr贸bki formatu rla? Pisz臋 program w Matlabie, musze podac mu jako argument macierz z warto艣ciami (bufora g艂臋boko艣ci dla renderowanej sceny) a on nie rozpoznaje formatu rla, help!
Napisano 18 Listopad 200618 l A gdyby tak przy pomocy Render Elements wyrenderowa艂 zwyk艂y 8 bitowy bufor Z a potem w fotoszopie czy Matlabie powi臋kszy膰 go dwa razy z odpowiedi膮 interpolacj膮 i tak otrzymany obraz zapisa膰 jako 16 bit贸w lub wi臋cej. Wiem, ze to takie kombinowane troch臋 b臋dzie, a ta dodatkowa informacja jak膮 otrzyma si臋 z interpolacji nie mo偶e si臋 r贸wna膰 z tym co powinno by膰 w tych pikselach w rzeczywistosci ale mo偶e jest to jakie艣 wyj艣cie? Tak膮 interpolacje mo偶na by te偶 zrobi膰 samemu w Matlabie...
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto