ojej.org Napisano 21 Listopad 2006 Napisano 21 Listopad 2006 witam chcialem zrobic, jak sadze przydatna rzecz, wykres w maxie. Słupek rośnie sobie np: od 0-75% a my widzimy jak dynamicznie pokazuje sie w obiekcie textowym zwiekszanie tych procentów link do screenów http://img141.imageshack.us/img141/8762/zagadkowyfc1.jpg wszystko dziala do momentu rederowania. co dziwne renderuja sie tylko pojdyncze klatki, gdy chce wyrenderowac cala aniamcje nie pokazuje obiektu textowego. czemu sie tak dzieje i jak tu zaradzic. skrypt który umieszony jest w wireparaeters w połaczeniu wysokosci boxa do x textu. $Text01.text = (Height as Intiger)as String + "%";1 ps: podejżewalem bład maxa, ale nie renderuje sie w maxie9 i maxie8.
mirach Napisano 21 Listopad 2006 Napisano 21 Listopad 2006 Nie wiem czemu to się nie renderuje, ale jak potrzebujesz to obejść na szybko to wyrenderuj animacje w png czy innym formacie obrazków, i poskładaj do avi. pozdrawiam Mirach
ojej.org Napisano 21 Listopad 2006 Autor Napisano 21 Listopad 2006 probowałem wszystkie mozliwe sekwencje. ale nie chce sie renderowac. a za kazdym razem naciskac F9 a potem save 100 razy to troche Ciezko. Zamieszczam przykład sceny moze Cos zaradzicie, moze trzeba cos dopisać jakis parametr,
lechoo Napisano 22 Listopad 2006 Napisano 22 Listopad 2006 U mnie jest dokladnie to samo. Expression wyglada dobrze ale sekwencja renderuje sie tylko po jego usunieciu. Prowizorycznie mozna napisac skrypt ktory przejdzie przez wszystkie ramki i kazda zrenderuje zapisujac do obrazka.
ojej.org Napisano 24 Listopad 2006 Autor Napisano 24 Listopad 2006 a jak to zrobic by bylo profesionalnie. stad wziolem rozwiazanie http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=14954 ale ono sie własnie nie sprawdza.
Rekomendowane odpowiedzi