Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano
  • Autor
pierwsze zdjecie z krotkowlosa pieknoscia jest niesamowite. brawo :)

Dziekowac :)

• Odpowiedzi 93
  • Wyświetleń 11,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

po przerwie to a niedlugo wiecej :)

Tight_by_Kuciel.jpg

Inspiracja Irving Penn

Canon EOS 30 D

czas: 1/160s

Przysłona: F/16

Długość ogniskowej:55 mm

Szybkość ISO: 100

Pose_by_Kuciel.jpg

Inspiracja Annie Leibovitz

Canon EOS 30 D

czas: 1/200s

Przysłona: F/7,1

Długość ogniskowej:37 mm

Napisano
  • Autor

Komentowac kurka! kim moze byc czlowiek ktory jak zawsze pragnie to nigdy krytyki uslyszec nie moze ! :)

Napisano
  • Autor

no to dalej inspiracja moją ukochaną:)

comme_to_me_____by_Kuciel.jpg

Canon EOS 30 D

czas: 1/100s

Przysłona: F/5,6

Długość ogniskowej:41 mm

Napisano

to z Twoja ukochana najlepsze :) a w serii SFS co to jest to niebieskie ? jak taki efekt uzyskales ??

Napisano
  • Autor

lampa za niebieska szyba + flash + dluzszy czas naswietlania

cos jak

Canon EOS 30 D

czas: 2s

Przysłona: F/5,6

Długość ogniskowej:55 mm

Szybkość ISO: 400

Napisano

Pierwsza fotka extra-prosta ale coś w sobie ma :) Chciałabym zobaczyć to samo ujęcie ale przy zachodzie słońca :)

Napisano

Z prwnoscią juvenalia Warszawskie. Zwałuje że nie wziąlem aparatu :( takiesłodkie minkimieli ci spadający ludzie :D Muaahhahaha :D

ładne zdjątka: lake i Devil_is_here_I_think

Napisano

ostatnie zdjęcie.. moim skromnym zdaniem chyba nie powinno się takich robić..

powody.

1. brak kontaktów z obiema osobami.. pierwszoplanowa postać ma odwróconą twarz.. a osoba z tyłu jest poza głębia ostrości i przez te dwa główne powody fota stała się "ehh.. tam jakaś kolejną"

propozycja ustawić głębię ostrości na tej osobie z tyłu bądź odwrócić modelkę Do NAS odbiorców :D

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Dzieki za komentsa ale to zdjecie nie bylo pozowane tylko takie spontaniczne i dlatego malo dopracowane :)

Napisano
2 kolejne :)

Wall_by_Kuciel.jpg

Ta fotka wygląda jak z albumu klasowego rodziców :P Fajnie wyszła i ta fotka twojej ukochanej też ładnie. a co Cię tak wzięło na stare fotki? :)

Napisano

Moim zdaniem nie pasuje do klimatu starej fotki ubiór połowy uczestników zdjęcia - to nie ta epoka i wygląda nienaturalnie taka aranżacja przedstawionej sceny.

Jednak pomysł ciekawy.

Napisano
  • Autor

colgatte - z ubraniami to prawda ale to zdjecie wyskoczylo tak spontanicznie :)

illy - dankie :)

Napisano

Wiesz co mi najbardziej przeszkadza w Twoich zdjeciach? Teatralnosc. W wiekszosci przypadkow widac, ze to ustawka, taki sztuczny dramatyzm.

Blisko Ci do stockowych fotek, ale czy to dobrze, czy zle, nie mnie oceniac :)

A jezeli chodzi o to zdjecie ostatnie, to nie wiem, co Illiemu tak sie w nim podoba :)

edit: i jeszcze jedna rzecz;> Lapiesz ostrosc na przedmioty/osoby, ktore nic nie znacza w obrazie. A to reka z fajka (zamiast twarzy), a to wyciagnieta do kamery reka (zamiast twarzy), a to postac ucieta od szyji w gore (zamiast postaci na drugim planie, ktora trzyma pistolet).

Bardzo lubisz nudny pierwszy plan ;)

Napisano
  • Autor

Dzieki Reanimator, mam swoje upodobania co do fotek i pstrykam tak jak wlasnie lubie:) Postaram sie robic ciekawsze !! :)

Napisano

Konkretna kobieta z Twojej Mamy!

Jak do tej pory, najbardziej udany z zamieszczonych tu przez Ciebie portretów.

Spojrzenie, wyraz twarzy, wiele mówią, kolory bajeczne, kadr też super, ta ręka nieprzypadkowa, miodzio.

Mam nadzieję, że ogólnie jest łagodniejsza. ;-)

Napisano

A jezeli chodzi o to zdjecie ostatnie, to nie wiem, co Illiemu tak sie w nim podoba

Po prostu podoba mi sie ulozenie zdjecia, kierunki i wszystko. Fakt, mozna jeszcze pokombinawac. Ale po prostu dla mnie kompozycyjnie jest idealne, mega czytelne i mozna sie dalej zastanawiac nad trescia zdjecia nie bedac zmeczony jego ogladanie. Tak samo jak jeziorko kilkanascie postow wyzej.

Ogolnie sam daze do robienia takich kompozycji.

Kuciel: poco ci taka nowoczesna lustrzanka skoro postarzasz zdjecia ;p;p;p;p

btw: jakies pluginy czy reczna zabawa?

Napisano

Jak do tej pory, najbardziej udany z zamieszczonych tu przez Ciebie portretów.

Spojrzenie, wyraz twarzy, wiele mówią, kolory bajeczne, kadr też super, ta ręka nieprzypadkowa, miodzio.

Zgadzam się w 100%. Tak trzymaj ;)

Napisano
  • Autor
Kuciel: poco ci taka nowoczesna lustrzanka skoro postarzasz zdjecia ;p;p;p;p

btw: jakies pluginy czy reczna zabawa?

illy bo po robieniu tych zdjec tak ze znajomymi dogadalismy, a co do techniki to recznie :)

kropa, Colgatte Dzieki wielkie :)

Napisano
  • Autor

Jako iż dawno nic nie wstawiałem to taka zajawka co byście o mnie nie zapomnieli, niedługo większa porcja będzie :)

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Edytowane przez Kuciel