xyz Napisano 27 Listopad 2006 Napisano 27 Listopad 2006 Mam do was pytanko. W poniższej scenie renderują mi się (między zdobieniami gzymsu) takie "niedośietlenia". Oświetlenie VrayLight wstawione jest w okno w dachu i w każde okno z prawej strony. Czy ktoś wie jak takie coś wyeliminować? Zauważyłem, że podobne czarne niedoświetlenia robią mi się w podobnym gzymsie na zewnątrz budynku przy świetleniu direct light Ustawienia światła: Multiplier 10, Invisible, Ignore light normals, Store with irradiance map, affect diffuse, affect specular, subdivs 10 Ustawienia renderera - tylko to co zmieniłem, reszta domyślne: VRay GLOBAL SWITCHES: Default lights - wył IMAGE SAMPLER (Antialiasing): Antialiasing filter - Catmull-Rom Indirect ill: Wł - Bez zmian IRRADIANCE MAP: Current preset - Low Basic param: Min rate -3 Max rate -2 HSph subdivs 20 HSph samples 20 ENVIRONMENT Wł - bez zmian
xeav Napisano 27 Listopad 2006 Napisano 27 Listopad 2006 sproboj zwiekszyc preset irr. mapy i wartosc w hemispheric
xyz Napisano 27 Listopad 2006 Autor Napisano 27 Listopad 2006 Zmieniłem: IRRADIANCE MAP: Current preset - Custom Basic param: Min rate -3 Max rate -3 HSph subdivs 60 HSph samples 40 i bez zmian :(
AGmakonts Napisano 27 Listopad 2006 Napisano 27 Listopad 2006 Min rate -3 Max rate -3 w tym tkwić moze problem jak nie to w normak threshold
Rekomendowane odpowiedzi