lord_saskybody Napisano 2 Grudzień 2006 Napisano 2 Grudzień 2006 Uszanowanie , nie wiem ale być może że już kiedyś o to pytałem... ...lecz nadal nurtuje mnie taka kwestia ,gdy mam podpiętą drukarkę do komputera w domu , który łączy się poprzez pulpit zdalny z serwerem w pracy i chcąc wydrukować coś ze zdalnego pulpitu poprostu się nie da. :/ Co zrobić. Szukałem jakby w puplicie zdalnym drukarki to znajdowało firmowe ?! Jak zrobic zeby PZ znajdywałe moja drukarke huh ? pozdrawiam
anJek Napisano 2 Grudzień 2006 Napisano 2 Grudzień 2006 to moze na serwerze dodaj po prostu udostepniona w domu drukarke? wydaje mi sie, ze musisz zrobic tak: 1. udostepnij drukarke na kompie w domu 2. na serwerze dodaj drukarke i podaj jej adres mniej wiecej tak: \\twoj.nr.ip.domowy\nazwa_udostepnionej_drukarki powinno pojsc, powodzenia!
lord_saskybody Napisano 2 Grudzień 2006 Autor Napisano 2 Grudzień 2006 anJek: pierwszego pkt jestem pewien w 100% musialbym z adminem sieci pogadac zeby wlasnie dodał ów drukarke :) dzieki za pomysl ps. ale z tego co sobie przypominam to nie tak hop siup było....
anJek Napisano 2 Grudzień 2006 Napisano 2 Grudzień 2006 sam rowniez nie jestem pewien na 100% tej metody, ale do czasu rozwiazania problemu mozesz zawsze zapisac plik z serwera u siebie na kompie i go wydrukowac. Wiem, nie po to ludzie siec wymyslili, ale jak nie idzie inaczej... powodzenia
lord_saskybody Napisano 2 Grudzień 2006 Autor Napisano 2 Grudzień 2006 hehe ... to nie jest plik tylko praca przez pewien program (HERMES)... wiec sprawa nie jest az taka prosta... jak rozwiąze problem to dam znać ...
anJek Napisano 2 Grudzień 2006 Napisano 2 Grudzień 2006 no to moze jeszcze to: http://support.microsoft.com/kb/312135/pl lub http://technet2.microsoft.com/WindowsServer/pl/Library/884f1b90-11f9-4a7a-a78a-ecc0ca964f8d1045.mspx?mfr=true daj znac jak dasz rady =)
Rekomendowane odpowiedzi