Napisano 10 Październik 200321 l Mała prośba o pomoc lub poradę a propos v-ray\'a.Sprawa wygląda następująco mam zainstalowanego v-ray\'a 1.09.03g w maxie 5, w momencie próby renderingu otwiera sie okno renderingu maxa i okno komunikatu v-raya i to koniec czarny ekran renderingu, max sie zwiesza,choć v-ray jest poprawnie zainstalowany. w oknie renderingu maxa pojawia się komunikat: \"building SD tree\" i to wszystko , nic dalej nie rusza. gdy renderuję pustą scenę na próbę wszystko jest ok, w momencie gdy jest w scenie jakikolwiek obiekt dzieje sie to co wyżej napisałem (renderer jest zmieniony na v-ray\'a obiekt ma materiał v-ray\'a tak samo światlo tez jest v-ray\'a), czyli niby jest wszystko ok , a jednak... Jeśli ktoś byłby uprzejmy mi pomóc byłbym bardzo wdzięczny.
Napisano 10 Październik 200321 l skonczylo Ci sie demo - sciagnij sobie nowe z www.vrayrender.com - demo dziala tylko miesiac i pozniej sa te efekty opisane jak u ciebie - ale niech cie to nie martwi bo Bulgarscy Chaotyczni wojownicy co miesiac ulepszaja swoja machine o nowe opcje teraz oficjalna wersja jest versja M
Napisano 11 Październik 200321 l to chyba jednak nie to bo nie dzialal od początku, a wersa była powiedzmy że zarejestrowana
Napisano 17 Listopad 200321 l Ja za to mam V-ray free i dzieje mi się tak samo: bulding SD tree i koniec. O co chodzi? :(
Napisano 19 Listopad 200321 l U mnie w Maxie 6 też się tak dzieje ale tylko przy bardzo bużych scenach. U mnie problem jest z brakiem pamieci (mam swap\'a ustawionego na sztywno w win XP bo dziele go ze swapem z Win 98). Może to ten sam problem?? Zwieksz swap\'a albo pozwól mu rosnac.
Napisano 19 Listopad 200321 l U mnie w Maxie 6 też się tak dzieje ale tylko przy bardzo bużych scenach. U mnie problem jest z brakiem pamieci (mam swap\'a ustawionego na sztywno w win XP bo dziele go ze swapem z Win 98). Może to ten sam problem?? Zwieksz swap\'a albo pozwól mu rosnac.
Napisano 19 Listopad 200321 l Mam Pentiuma 4 2,4 GH, 512 DDR , Radeona R 9000 128 RAM , Win 98 SE, Maxa 3.1 i w każdej scenie, nawet czystej i bez dodatkowych efektów..... zawiesza mi sie (SD Tree) a V-Ray\'a cišgałem przedwczoraj. Maxem bawie się od niedawna i nie wiem co to swap.
Napisano 2 Grudzień 200321 l a mi sie pokazuje ze demo sie skonczylo i zebym sciagnol nowa wersje. to ja wochodze sciagam ja (wersje na maxa 5) VRayDemo_1[1].09.03p_Max5_setup instaluje i nadal nie dziala. probowalem jzu odinstalowywanie i nie pomagalo. co ejst nie tak?
Napisano 24 Grudzień 200321 l Teraz mam Maxa 5.1 i najnowszego V-Ray\'a Free, Win\'a XP Proffesional i wszystko działa.
Napisano 4 Styczeń 200421 l Jak to nie działa na 98 i ME ?! Ja mam 98 i wszystko jest ok. Mi tez sie wieszał, ale coś przypadkiem zrobiłem w opcjach renderingu i poszło. Pokombinuj w ostatniej zakładce, tam gdzie się ustawia spodób renderowania.
Napisano 13 Styczeń 200421 l haj chlopaki to dziala czy nie dziala w koncu pod Win 98? a jak dziala to jak to uruchomic?