Napisano 7 Grudzień 200618 l witam, co jakiś czas dorzucę do tego wątku nową fotkę... na dobry start pokażę ostatni z moich kadrów... @ (czyt. at) Bydgoszcz, grudzień 2006r.
Napisano 7 Grudzień 200618 l jak pozbieram szczękę z podłogi coś napiszę..... ps. tradycyjnie można prosić wersje bez retuszu ...
Napisano 7 Grudzień 200618 l Autor mam nadzieję, że nie będziesz mnie z tego powodu pozywał :P pod tym linkiem jest oryginał - pełen kadr, tylko zmniejszony: http://img456.imageshack.us/img456/7703/orgvb8.jpg pozdrawiam
Napisano 7 Grudzień 200618 l mam nadzieję, że nie będziesz mnie z tego powodu pozywał :P dobra wisisz mi za protezę :p wracając do zdjęcia jednak to studio jak mniemam ? ...niesamowity klimat i ta kolorystyka(nie wiem czemu od razu kojarzy mi się z wojną światów Spielberga). świetnie kompozycyjnie dobrze że skorupa jest lekko poniżej centrum kadru (już coś tam się dzieje). i tak a propos wymowy zdjęcia (pewnie i tak ma inny) dla mnie to jest świetny pokaz symbiozy dzisiejszego świata i natury (wiem poleciałem ale tak to odbieram)... majstersztyk jednym słowem ps. mam nadzieję że na bitwę coś szykujesz pozdrawiam
Napisano 7 Grudzień 200618 l everyman: masz u mnie typowe obiektywne 4. niesamowite w każdym calu. technicznie bez zarzutu, symbolika wbija w ziemię... Pozdrawiam
Napisano 7 Grudzień 200618 l Autor dobra wisisz mi za protezę wiele? studio jak mniemam ? można tak to nazwać :) wanna + 2x 250W (halogeny budowlane, światło z jednego zmiękczone papierem śniadaniowym) + gałązka + stara muszelka (przyklejona taśmą samoprzylepną) muszelka początkowo miała być usytuowana centralnie i całość miała być zamknięta w kwadracie (dlatego oryginał był kadrowany w taki sposób), jednak stwierdziłem, że tak jak jest będzie lepiej... żadnej wyższej wymowy to zdjęcie nie miało mieć - miało po prostu być ładne ;) ale zawsze lubię, jak ktoś dodaje 'przekaz' do moich kadrów... jedynie nad tytułem chwile myślałem: @ przypomina kształtem muszelkę widzianą od góry i czyta się ten znaczek (z angielskiego) 'at', czyli 'na'... muszelka na gałązce :P sama fotka powstała podczas (określmy to) nauki... cóż w końcu się zmusiłem, żeby poczytać do egzaminu, zabrałem się za szukanie starych notatek w szafie i trafiłem na muszelkę :) tradycyjnie naukę szlak trafił :P ps. mam nadzieję że na bitwę coś szykujesz szczerze mówiąc temat bitwy zauważyłem kilka dni do tyłu i nie mam jeszcze jakiegoś pomysłu... nie wspominając o czasie na jego realizację... jednak może coś zrobię w przypływie 'weny' tweety: dzięki za komentarz cieszę się, że i tobie się podoba :) skrócony EXIF: D80 + 50mm czas: 1/125 przysłona: f2.0 ogniskowa: 50 mm ISO: 100 pozdrawiam
Napisano 8 Grudzień 200618 l Autor leander: dzięki :D naukę portretowania czas zacząć... czekam na wszelkie sugestie... Marysia http://img462.imageshack.us/img462/1305/650lz5.jpg
Napisano 8 Grudzień 200618 l imo dla mnie za ciasno. za dużo albo za mało uciąłeś małej czoło. nie jestem też zwolennikiem kwadratowych kadrów więc mi się kadrowanie nie podoba. czemu w sepii? poka lepiej bez photopsuja :) Pozdrawiam
Napisano 17 Grudzień 200618 l Autor ktoś pozmieniał mi ustawienia w monitorze, jak obrabiałem fotkę pt: 'Marysia'... jak przywróciłem do normy, to wygląda ona rzeczywiście tragicznie... no nic, mówi się trudno... odnośnie kwadratu to czasami lubię zamknąć ujęcie w takiej formie... niepsutą wersję pokażę innym razem ;) dzisiaj... kwiat śmierci wersja mniej psuta pod linkiem: http://www.obiektywni.pl/upload/realp/19/90529_316936.jpg pozdro
Napisano 29 Grudzień 200618 l Autor illy: misio, jak Kenny - może ginąć w każdym odcinku ;) 86Maestro: dobre :D iii... oto kolejny odcinek ;) jump pozdrawiam
Napisano 7 Styczeń 200718 l Autor wczoraj zacząłem pomału tworzyć swoją www na razie robię przerwę do przyszłego tygodnia, bo wybywam na uczelnię, ale czekam w tym czasie na wszelkie sugestie... stronkę wrzuciłem tymczasowo z przyczyn ekonomicznych na lycosa, a pełnowymiarowe fotki są podlinkowane z galerii internetowych (jak skończę całość poprawię to) http://members.lycos.co.uk/emanemotion/index_test.html pozdrawiam
Napisano 13 Styczeń 200718 l Autor z braku czasu i weny stara szufladowa fotka w nieco odświeżonej wersji... kres foto: Bydgoszcz (okolice), maj 2006r. obróbka: styczeń 2007 ;) aparat: KM Z3 skrócony exif: 1/250s; f8.0; iso50
Napisano 13 Styczeń 200718 l Autor Kuciel: dzięki :) następny szufladowy kadr utrzymany w podobnym stylu... za pięć minut apokalipsa