Mario Napisano 10 Grudzień 2006 Napisano 10 Grudzień 2006 Witam Mam problem z VR_Proxy a dokładnie chodzi o renderowanie. Mam scenę w której jest drzewo i ma 300 tysięcy poli Gdy robie próbny render, zanim jeszcze zamienię drzewo na Proxy to wszystko renderuje sie szybko okolo 2 minuty ale jak tylko zamienię na Proxy to render wydłuża się dość wyraźnie bo ponad 20 razy. Taka dziwna sprawa dzieje się tylko z drzewami które maja dość dużą ilość poli inne drzewa czy krzaki zamienione na proxy działająca poprawnie. Max 9 i Vray 1,5 wszystko 64 bitowe. Drzewo przed zamianą qmc+LC 2 min po zamianie na proxy czekałem 20 min i przerwałem bo nawet polowy nie było Drzewo przed zamianą IRR+LC 1min a po zamianie na proxy ponad 6 min Czy ktoś może coś poradzić?
Marcin Napisano 10 Grudzień 2006 Napisano 10 Grudzień 2006 kiedyś w maxie 7 miałem podobny problem i powodem był włączony bitmap pager w opcjach maxa. Ale wnioskuje ze masz dobry sprzęt i bitmap pager nie włączałeś (no ale na wszelki wypadek) Jeśli to nie będzie przyczyną to raczej juz kierować się do Valdo na vrayowskim forum. Calkiem możliwe że to jakiś nowy bug w wersji dla maxa 9.
Rekomendowane odpowiedzi