Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

witam. mam pytanie odnośnie mental raya w mayce, chciałbym wyrenderowac sobie pass reflection i nie daje rady :) problem polega na tym ze nie widze zeby opcja owa była dostepna :| moze gdzies sie wlancza wiecej passów ? Albo jest jakaś inna metoda ? :> z góry thx :) pozdrawiam

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 784
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Trzeba ręcznie zrobić. Np. blinn bez highlighta, maksymalnie odbijający otoczenie. Powiedz do czego Ci to, bo zazwyczaj podejście do compositingu jest inne w każdej sytuacji.

Napisano
  • Autor

Ciekawe to co mówisz, patrz jest taka sytuacja która dosc czesto występuje :) a mianowicie tak. Mam fotke ( to tylko przykład ) fotka z chodnikiem i obok chodnika cos na czym sa widoczne refleksy ( np oszklona sciana wiezowca ) teraz pragne wkomponowac w ta fotke cos ( jakiś obiekt )dokładnie nie wiem jaki, nie istotne w tym momencie. Więc maskujem sobie chodzniczek zeby byly cienie ( w tym celu robie jakas tam geometrie i daje Use background ) to samo dla sciany wirzowca. wszystko ładnie tylko jak teraz wyrenderować passek refleksów ? Mógłby ktos tutaj przedstawic jakąś metode ? :) z innymi passami tez mam czasami problemy :| troche jakby ubogie one sa :D

Napisano

Na szybę shader Use Backgruound ze specular color i reflectivity na 1. Później skomponujesz screenem i ustawisz odpowiednie opacity w sofcie do compositingu.