Napisano 16 Grudzień 200618 l Witam! Kupiłem już dość dawno tablet wacoma i okazuje się, że mam z nim parę problemów... 1.W cinemie4D (sprawdzałem wersję 9 i 10) gdy używam myszki lub tableta i np. próbuję obrócić widok w viewporcie to wykonuje mi z 1000 obrotów, podobnie przybliżanie itd, do tego przyciski są nieaktywne. Ze zwykłą myszą wszystko działa normalnie. 2. Tablet wykrywa też kąty piórka, ładnie to działa w painter essentials ,którego dodali, ale w photoshopie już nieszczególnie. Prawie tego nie widać i na dodatek pędzel w stronę przeciwna niż nakazywała by logika. Można to jakoś zmienić, może inna aplikacja to obsługuje lepiej? 2.Używam czasami tabletowskiej myszki także do grania:) Niestety ,okazuje się, że gdy używam rolki (np. do zoomu) to przekręca mi obraz jakbym wykonał gwałtowny ruch myszą. Używam sterowników w wersji 4.93-3, zainstalowałem 4.96-8, ale jedyna zmiana to niedziałające scrolle... Mam Windows 2k3 server (180 dniówka), athlona 3200+, 1gb ramu i radka 9800, jeżeli Wam to pomoże. Czy ktoś miał podobne problemy? Mam nadzieję, że coś zrozumieliście z mojego bełkotu i z góry dziekuję za pomoc!