LuQ Napisano 20 Grudzień 2006 Share Napisano 20 Grudzień 2006 Witam wszystkich! Postanowiłem wziąć udział w Fotobitwie. Poniżej trzy zdjęcia, które kojarzą mi się z tematem "Ludzkie zakamarki". Zapraszam do opiniowania. Zdjęcie 1. Zakamarek wędkarza Wędrując po terenach otaczających Sosnowiec natrafiłem na taki oto zbudowany przez kogoś zakamarek pośród trzcin… Godziny poranne, mglista atmosfera. Aparat: Panasonic DMC-FZ30 Ogniskowa: 7 mm Czas ekspozycji: 1/200 sec Przysłona: 5,6 Naświetlenie: pomiar centralnie ważony +0,66 EV przy ISO 80 Format zapisu: RAW+JPG Wersja surowa-pomniejszenie z JPG. _______________________________________________________ Zdjęcie 2. Klasztor wersja 1 Klasztor Kamedułów w Krakowie jest niewątpliwie jednym z ludzkich zakamarków odgradzających mnichów od współczesnego świata. Godzina około 11:00, pochmurno. Aparat: Panasonic DMC-FZ30 Ogniskowa: 10 mm Czas ekspozycji: 1/100 sec Przysłona: 8 Naświetlenie: pomiar centralnie ważony 0 EV przy ISO 80 Statyw, format zapisu: RAW+JPG Wersja surowa-pomniejszenie z JPG. _______________________________________________________ Zdjęcie 3. Klasztor wersja 2 Klasztor Kamedułów w Krakowie jest niewątpliwie jednym z ludzkich zakamarków odgradzających mnichów od współczesnego świata. „Ręczny” HDR (składany na maskach). Aparat: Panasonic DMC-FZ30 Ogniskowa: 11 mm ISO 80 Statyw, format zapisu: RAW+JPG Trzy naświetlenia - czas * przysłona * ekspozycja: 1). 1/160 * 9 * -0,66 EV 2). 1/60 * 9 * +0,66 EV 3). 1/50 * 7,1 * +1,66 EV „Ręczny” HDR (składane na maskach). Wersja surowe odpowiednio: 1, 2 i 3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 20 Grudzień 2006 Share Napisano 20 Grudzień 2006 jest! i oto pierwszy bitewnik! gratulację za odwagę i powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi