Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

ahoj

korzystajac z chwili wolnego czasu postanowilem zaczac malowac znana wiekszosci "czarna perłe" ;D poki co jest to WIP'ek w bardzo wczesnej fazie ale mam nadzieje ze go skoncze ;) Oczywiscie oczekuje od was jakis wskazowek. Niestety dalej sie musze meczyc myszka...ale dobre i to...dobra myszka nie jest zla wiec jakos to idzie.

Co do pracki to mam w planach jeszzce dodac mgielke nisko nad woda, wzburzone morze i moze jakies swiatla w gorach.

ps. te zagle chyba sa za male co nie ;/ ?

perla2smallmv6.jpg

pozdro

• Odpowiedzi 18
  • Wyświetleń 2,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Caspik a gdzieś Ty był jak Cię nie było?? :P

No fajnie się zapowiada. Żagle dużo za małe, i kadr tylko mógłby być troche szerszy ;)

Pozdro i czekam na progress

Napisano

jak mnie nie bylo- bylem tyle za na forum sie nie udzielalem bo nie mialem czasu ;) ale czasami zagladalem co sie dzieje tu i owdzie. Nie mialem czasu bo na zycie trzeba bylo jakos zarobic :D

a co do pracki: to kurde nie wiem czy nie zrobie najpierw ladnie samego tla i pozniej sie bede bawic ze statkiem bo on mi cos wyglada nie teges :P

pozdro

Napisano

do bani wyszedl statek wiec jak juz mowilem zrobie go na koncu ;) na poczatek tlo. Kadr troche poszerzylem , ale kurka Mam problem z falami- cos nie do konca realistycznie wygladaja hehe ////Taki mały progresik :

perla4small2pz5.jpg

pozdro

Napisano
  Cytat
zrobie go na koncu ;)

ZLY POMYSL ;]

obrazek planujesz na samym poczatku, a dopiero pozniej go kolorujesz. Obrazki ktore robi sie dodajac obiekty w trakcie sa zwykle do dupy albo wogole nie wychodza :) Zrob sobie najpierw porzadny szkic albo plan i wtedy dopiero bierz sie za kolor i dopieszczanie.

Napisano
  Drakula napisał:
ZLY POMYSL ;]

obrazek planujesz na samym poczatku, a dopiero pozniej go kolorujesz. Obrazki ktore robi sie dodajac obiekty w trakcie sa zwykle do dupy albo wogole nie wychodza :) Zrob sobie najpierw porzadny szkic albo plan i wtedy dopiero bierz sie za kolor i dopieszczanie.

No nie koniecznie. jakby dopasował do tego tła dobrze obiekt, praca mogła by byc nawet bardzo dobra ;]

Ja radze abyc zrobił bardzo duzy statek, od przodu przedstawiony ;D tak aby rozmieszczony był na niemalze całym planie ...

Napisano

hmm w sumie racja ;) plan mialem ale jak zwykle z niego zrezygnowalem... Statek probowalem pokazac od przodu, od dolu tak zeby pokazac jego potege, ale cos mi nie wychodzilo :) chyba jednak wroce spowrotem do tego zalozeni a nuż mi wyjdzie, kolorystyka raczej zostanie taka jak jest ,ale mgla bedzie troche intensywniejsza. Troche z woda sie bede musial pomeczyc zeby realistycznie wygladala bo ta cos tak sztywno wyglada. Moze macie jakis pomysl :>?

ps. dzieki za wzkazowki :D

Napisano

no o takim tez myslalem tylko ze przy takim kadrze w ogole nie bedzie widac zagli itp ;/ a mysza sie robi baardzo beznadziejnie :( ale jak sie ja zdyscyplinuje to nawet posluszna jest czasami :D

Napisano
  Cytat
No nie koniecznie. jakby dopasował do tego tła dobrze obiekt, praca mogła by byc nawet bardzo dobra ;]

ta, tylko doapsowanie w dobrej perspektywie moze zajac duzo wiecej niz rysowanie od podstaw ;]

Napisano

to zaczalem od nowa ;) co powiecie na taki kadr?

blackpearlprojectwipsmaki0.jpg

pozdro

Napisano

No fajnie, fajnie. Tylko jednak Ja bym troche bardziej oddalił widok, żeby troche więcej było widać okręt. Trcohe zabardzo jest ucięty. W końcu to on jest głównym motywem Tojej pracy ;)

Napisano

hmm oddalic to teraz ciezko by go bylo...jak cos to kadr powieksze ;/

nastepny update ;) statek w ogole cos dziwnt ksztalt ma- jego bok u gory powinien sie raczej zaokraglac wiec to zmienie, sie zobaczy jak to bedzie wygladac ;) i teraz dziure zrobilem ale cos nie pasuje za bardzo i to rowniez bede musial jeszcze dopracowac ;)

blackpearlprojectwip2smvj4.jpg

przyblizenia male ;p

blackpearlzoom1smallka5.jpg

blackpearlzoom2smallis3.jpg

pozdro

Napisano

Hehe... nie wiem dlaczego napisałem żeby oddalić...? Chodziło mi ogólnie właśnie o powiększenie kadru ;)

Jeśli chodzi o statek to fakt, wygląda troche dziwnie. Ale to przez to, że te linie desek są wszystkie proste, a powinny być zaokrąglone raczej. Szczególnie na górze i na dole, więc tak jak napisałeś popraw.

Pozdrawiam

Napisano

hehe no to z kadrem cos zrobie bo do konca tez mi sie nie podoba ;) w ogole to mi sie jeszcze nie podoba ale coz jak zaczalem to skoncze -a z deskami to kurde nie bedzie tak latwo bo zeby zrobic ladne zaokraglone linie myszka to trzeba sie niezle natrudzic ;/ mam nadzieje ze niedlugo sprawie sobie tablet bo z myszka to juz wytrzymac nie moge...

pozdro

Napisano

o fajny klimat sie buduje- ja bym zrobil taki statek widmo- zero postaci, poszarpane i dziurawe szmaty i takie tam. jak juz wspomnieli- deski zrob lukiem, bo teraz odnosi sie wrazenie wkleslosci niz wypuklosci.

Napisano

tak burta wyglada zlekka jak w Arce Neo (wkońcu też był wybrańcem) dziub powinien być lekko wyżej, przezco i boczne deski się zaokrąglą ku górze i te z samego dołu wyjdą nad wode...

maszt i ta dziurka wyglądają jak narazie całkiem nieźle