Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Do tej pory w maxiu modelowałem i w sumie tyle ... coś mnie wzięło na animacje ... pierwsza animacja więc wymyśliłem sobie jakiś banał i oto co mi wyszło:

http://www.huter.hng.pl/pliki/filmy/huter.avi

Plik zajmuje 17-18MB

Z jednej strony jestem cholernie dumny bo w końcu to moja pierwsza animka w maxiu ... ale z drugiej strony bije się w pierść za kiepski wynik ... no ale cóż ... pokazać chce i czekam na wyrok ;P

• Odpowiedzi 6
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

Witam!

Gratulacje z tytułu ukończenia animki. No ale do rzeczy, po pierwsze, pióro chodzi za sztywno czasami przeskakuje w jednej sekundzie i inną pozycję, tak jak ty bo była maszyna, staraj się je skierować w jedną stronę. W 30 sekundzie cos sie zacieło chyba ci, aniamacja stoi w głupi ujęciu potem nagle skok i napis huter, wsumie nic ciekawego, ale pewnie to jakiś błąd z kompresją, albo z moimi kodekami. Jak na pierwszą animkę całkiem całkiem.

Pozdrawiam!

Napisano
Witam!

Gratulacje z tytułu ukończenia animki. [...]

Dzięki

[...] No ale do rzeczy, po pierwsze, pióro chodzi za sztywno czasami przeskakuje w jednej sekundzie i inną pozycję, tak jak ty bo była maszyna, staraj się je skierować w jedną stronę. W 30 sekundzie cos sie zacieło chyba ci, aniamacja stoi w głupi ujęciu potem nagle skok i napis huter, wsumie nic ciekawego, ale pewnie to jakiś błąd z kompresją, albo z moimi kodekami. Jak na pierwszą animkę całkiem całkiem.

Pozdrawiam!

Problem w tym, że animacja jest w pełni bez zarywania ... tylko, że ostatni efekt robie w AE7 ... CAŁA ANIMACJA W MAXIE Z WYJĄTKIEM OSTATECZNEGO EFEKTU, ten powstał w AE7 ... tam jednak stworzenie filmu udawało mi się bez zarywania tylko gdy miałem NO COPRESION ... no ale nie muszę mówić jaka waga pliku była :P ... te zrywy które widzisz to wynik kompresji ... moja wina wiem, ale już nie miałem siły ...

Troche się jeszcze gubie w AE7 ... niby dobrze ustawiam ale wyniki czasem są wręcz katastrofalne ... albo są dobre ale plik zajmuje ponad 100MB :O ...

Może jeszcze to pomęcze ... planuje wyrenderować bez kompresji i wsadzić do programu do edycji filmu i tak skompresować ... jak się uda to napewno podmienie plik ... bo w AE7 nie umiem tego ustawić by było ładnie i mało zajmowało, a wydaje mi się, że ustawienia są dobre ... chyba było z N kombinacji ...

Napisano

Podmieniłem plik ... powinno być ładniej ale zajmuje około 20MB ... co do szybkich przeskoków to jest z winy ustawień i tego już nie zmienie - nie mam siły ;-)

Napisano
łoo...w sumie spoko :D troszkie wolno piszesz (i charakter pisma nietęgi ;)...jak uzyskałeś ten efekt rozlewającego się atramentu?

Za wolno to się zgodzę co do charakteru pisma to robiłem co mogłem by przypominał mój =) ... swojego czasu polonistka powiedziała mi, że jej brudnopis wygląda ładniej od mojego zeszytu do przedmiotu ;P ... a w szkole średniej wmawiali mi, że będę lekarzem ... a teraz studencikiem jestem i infe męcze :-)

Co do efektu to tak naprawdę są dwa animowane obiekty (nie licząc kamery) ... jeden to pioro, a drugi to emiter cząsteczek ... cząsteczki od chwili pojawienia się są malutkie ale troche zwiększa im się z czasem size :P

njalipniejsza jest animacja w tej animacji :P choć fabuła też nie tęga :*

Hehe... dzięki