Napisano 4 Styczeń 200718 l Witam, Zrobilam strone oparta na tabelach. Co sie okazuje, we wszystkich rozdzielczosciach na 17' monitorach prezentuje sie jako tako tzn wszystko jest tak jak bylo zalozone, jednak na 15' monitorze w rodzielczosci 800 na 600 oraz 1028 na 768, litery wypychaja tabele i strona traci uklad. Czy ktos wie o co w tym chodzi? z gory dzieki za pomoc. btw jak oceniacie wyglad strony? obciachowa czy ujdzie? http://provobis.nazwa.pl/index.htm pozdrawiam.
Napisano 4 Styczeń 200718 l fred_000: zmien nazwe watku i zapoznaj sie z REGULAMINEM FORUM oraz zasadami dzialu w którym stworzyles watek. Temat ma jednoznacznie określać istotę problemu. Aby dokonac zmiany nazwy watku nalezy wyedytowac pierwszego posta i tam dokonac odpowiednich zmian. W przypadku braku jakiejkolwiek reakcji watek zostanie usuniety.
Napisano 4 Styczeń 200718 l Hm, ogólnie musisz miec cos zrypane ciut z tymi fontami, wystarczy o 1 stopien zwiekszyc wyswietlanie wielkosci czcionki i wszystko sie kaszani. Wez pod uwage ze niektorzy zmienią rozmiar czcionki zeby łatwiej czytać... a skonczy sie na tym ze nie przeczytają nic. Jak patrze po kodzie to widze ze wszystko na sztywno poustawiane, nie lepiej by to było ciut na css'y przerobic i pozwolic zeby stronka troche mogla sie zmieniac? (z drugiej strony sam ostatnio sie meczylem z css'ami i wiem ze troche roboty przy tym jest). Ogolnie strona obciachowa, ale ujdzie :) - a dokladniej, dezajn calkiem mi sie podoba (moze oprocz tego uzego usmieszka po lewej - za duzy odstep miedzy ustami a oczkami) ale kod bardzo przestarzaly i jakiekolwiek zmiany w nim moga byc katastrofalne. pozdrawiam Mirach
Napisano 4 Styczeń 200718 l Autor Dzieki Mirach za komentarz. Zgadzam sie z Toba w 150 procentach co do kodu. Przeraza mnie. Wiem, ze lepiej by bylo zrobic to w bardziej elastyczny sposob, opierajac sie na css itp, jednak na razie nie dam rady. Poruszylam ten problem dlatego, ze wczesniej robilam stronke tym samym stylem i na pietnastce sie nie wywala. Fonty nie zmieniaja swojej wielkosci, tabele sie nie rozwlekaja i wszystko jest normalnie. No i troche mnie to zbilo z tropu. pozdrawiam.
Napisano 4 Styczeń 200718 l Hm, jedyne co mi wpada do glowy to to, że mozna miec ustawione rozne wielkosci czcionek systemowo. Może na systemach na ktorych to sprawdzasz ta wielkość jest różna ? W XP to jest pod Panel Sterowania > Ekran > Ustawieania > Zawansowane. To tylko przypuszczenie, bo jeśli mowisz ze na tym samym kodzie robiłaś coś innego i się nie krzaczyło to też nie mam pojęcia...
Napisano 10 Styczeń 200718 l Autor hmm, probowalam cos tam pozmieniac ale to chyba nie o to chodzi. Gdy zmieniasz sobie te czcionki, to one zmieniaja rozmiar tylko w oknach windowsa, a tresc na przyklad witryn internetowych pozostaje ta sama. Nie jestem pewna jakich zasad odnosnie rozdzielczosci, wielkosci strony i czcionek powinnam sie trzymac przy robieniu kolejnej stronki. dzieki pozdro.