Napisano 7 Styczeń 200718 l witam:] szukam jakis tutoriali (najlepiej polskich) do programu premiere pro. zalezy mi na zlaczeniu klatek filmowych w tym programie i zrobieniu w nim jakichs ciekawych efektow ale problem polega w tym ze ja ten program widze pierwszy raz na oczy xD mam czas do czwartku takze prosze o rady;) mozecie sami cos o tym programie napisac np. jak stworzyc jakis fajny efekt (napewno komus sie przyda (w tym mi)) POZDRAWIAM
Napisano 8 Styczeń 200718 l Autor w takim razie moze znacie jakies ciekawe programy do tworzenia efektow? ps: dlaczego premiere pro ma ok 550mb/ jak jest tylko do montażu :]
Napisano 8 Styczeń 200718 l bo montaż filmu to wbrew pozorom trudna sprawa a efektów after effects, troche compositingowej stajni autodesku itp jest w czym wybierac
Napisano 8 Styczeń 200718 l bo sluzy do montazu wielokanalowego w tym montazu niektorych efektow predefiniowanych (pare ich jest, a mozna zdefiniowac jeszcze kilka, ale wszystkie to manipulacje geometryczne obrazem, czyli zwijanie, skladanie i obracanie, takei do robienia przejsc meidzy kanalami), ale zasadniczo to jednak do montazu i oprocz tych gigabajtow ktore zajmuje potrzebuje tez bardzo wydajnego sprzetu zeby nie dreczyc uzytkownika :) zaleta premiere jest bardzo dziarska wspolpraca z fotoszopem, czyli jest to narzedzie ktorym mozna odtworzyc, przetworzyc i zapisac po wyczyszczeniu z automatu i porpawieniu kolorow, balansow, jakosci... jak sie uprzesz to efekty przy uzyciu tej pary zrobisz, ale do tego sluzy adobe after effects, tracking tam fajny i wogole kupa fajnych rzeczy... i z maxem wspolpracowac umie...