Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Photoshop + textury z neta.

--------------------------------

Wysłannicy boga Ra, niebiańscy nauczyciele w swoich latających maszynach, rozpoczynają lot ku Ziemi.Oto jeden z nich.

messengerofgodstn3.jpg

• Odpowiedzi 6
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

hmm, coś tu mi nie pasi ale nie do końca wiem co. Chyba jest coś nie tak z 1 planem - nie ma cieni, tzn. niby sa w tych zagłębieniach ale nigdzie indziej ich nie ma.

Nie wiem czy ta machina latająca siedzi prawidłowo w perspektywie. Wydaje mi się że ta pionowa linia która ją dzieli wygląda jakoś dziwnie - chyba powinna być lekko pochylona w którąś stronę.

Ogon maszyny wygląda dziwnie - jest 1 prosta linia która go definiuje. Nie wiem czy się jasno wyrażam. Dopiero teraz zauważyłem jak jest zbudowany ogon - po prostu ta linia jest myląca, nie daje pojęcia o rzeczywistym kształcie, bryle obiektu.

"Skrzydło" maszyny, to bliższe, chyba mogoby byc większe, jakby wisiało nad głową widza. Poza tym nie bardzo wiem jaka jest odległość skrzydła od budynku, mam wrażenie że niemal dotykają sie. Chyba wogóle jest za mało przestrzeni pomiędzy obiektami (żeby zasugerować odległość je dzielącą, bo wyobrażam sobie że to wielkie obiekty a jednak widzę coś innego).

Postacie po lewej stronie sugerują że ta maszyna jest raczej mała. Może są za duże chyba że maszyna rzeczywiście jest taka mała.

Zchrzaniłeś odblaski na kadłubie. Jeśli ma to byc taka refleksyjna powierzchnia to czemu z prawej strony i na czubku nie odbija otoczenia (jest czarna). Na skrzydle o tym nie zapomniałeś. Poza tym to podłużne rozświetlenie wydaje mi się dziwne ale tego nie jestem pewien.

Czubek maszyny powinien nosic ślady perspektywy powietrznej chyba że jest to mały pojazd. To samo z wieżami, chyba za mało perspektywy powietrznej.

Perspektywa powietrzna którą widać w głębi robi się coraz bardziej nasycona a powinna chyba blednąć. Proszę mnie poprawić jeśli się mylę.

Z niebem chyba też coś nie tak, takie ciemne na początku (chmury też) jakby noc a potem nagle wszystko jaśnieje w oddali widać przejrzyste niebo za dnia.

To chyba wszystko narazie. Może ktos coś dorzuci albo mnie sprostuje.

Ogólnie jest spoko ale jeśli tyle potrafisz to powinieneś to zrobić jeszcze lepiej. Powodzenia.

Napisano

Dzięki za komientarze i sugestie.

Wrzucam odrobine poprawiony pic. Kopnąłem wieże jeszcze dalej w tło no i wydłużyłem je znacznie. Pozatym wygładziłem lekkim światłem tą twardą czarną krawędz pojazdu (chyba nie wygląda już tak płasko).

Co do wielkości pojazdu to nie jest on duży. Mam nadzieje że korekta kolumn tu pomoże. Pozdro.

messenger2rn0.jpg

Napisano

Ta krawędź którą rozjaśniłeś powinna być dużo jaśniejsza ponieważ w tym miejscu połyskliwa powierzchnia będzie odbijać najwięcej światła - prawie jak lustro. Pośrodku kadłuba jest wielkie rozświetlenie, zrób takie samo na tej krawędzi.

Napisano

Dziamka, Gomez - dzięki wielkie za wskazówki. Wszystkie przyjmuje i wrzucam kolejny wariant picka z następującymi zmianami: rozjaśnienie planów z mostami oraz lekki ich blur, odważniejsza perspektywa powietrzna na wieżach, rozjaśnienie krawędzi pojazdu i dzioba.

moeto80poprawki6vm7.jpg