Kubaswielgus Napisano 19 Styczeń 2007 Napisano 19 Styczeń 2007 Witam. Zniknal mi gdzies direct light. Cos przez przypadak zrobilem i nie moge go znalezc. To nie jest kwestia nacisniecia prawego przycisku myszy i wlaczenia unhide all (nie daje to zadnego efektu). Rowniez w spisie elementow sceny nie ma go. Podczas robienia renderingow widac, ze swiatlo swieci dokladnie z tego miejsca gdzie go ustailwm. We wlasciwosciach pliku rowniez jest on wymieniony. Moge rowniez ustawic widok kamery z Directa. Jak to odblokowac??
tweety Napisano 19 Styczeń 2007 Napisano 19 Styczeń 2007 najprościej to wejdź w widok z Directa i zaznacz Select Light. potem delete i ustaw go na nowo. być może podczas Select Light się pojawi.
troglodyta Napisano 19 Styczeń 2007 Napisano 19 Styczeń 2007 Zobacz czy na zakładce "display" w "Hide by category" masz zaznaczone "direct light"..jak tak to odznacz.
Kubaswielgus Napisano 19 Styczeń 2007 Autor Napisano 19 Styczeń 2007 Wielkie dzieki za pomoc. Troglodyta o to wlasnie chodzilo. Nie wiem jak ja moglem wylaczyc te swiatla, ale zawsze jak zaczynam czegos szukac to cos innego mi ginie :)) Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi