RobWan Napisano 22 Styczeń 2007 Napisano 22 Styczeń 2007 Witam. Co robi ten skrypt: http://www.chuggnut.com/scripts/chugg_drawvect.zip Nie umiem go uruchomić a raczej skorzystać z niego. Pochodzi ze strony http://www.scriptspot.com/start.htm Robert
gonre Napisano 23 Styczeń 2007 Napisano 23 Styczeń 2007 Ten skrypt nic nie robi bo tu zdelkarowane są tylko funkcje. By coś z siebie wypuścił musisz użyć te funkcje (wywołać z parametrami) function drawvect rysuje wektor (stwarza jednego spline'a) function drawaxis rysuje trzy osie (stwarza trzy prostopadłe wektory R G B)
RobWan Napisano 23 Styczeń 2007 Autor Napisano 23 Styczeń 2007 Dzięki za odpowiedź. No to nie jest to co czego szukam. Może Ty mi pomożesz? Czy jest taka funkcja/komenda, która zwraca współrzędne bezwzględne położenia kursora podczas rysowania spline'a (a może jest taka, która zwraca względne względem ostatniego narysowanego vertex'a) Marzy ni się okno z X i Y gdzie będę miał współrzędne względne podczas rysowania spline'a a konkretnie LINE. Bo te w max-ie pokazuję tylko bezwzględne gdy jest włączony SNAP. Robert
gonre Napisano 24 Styczeń 2007 Napisano 24 Styczeń 2007 u mie pokazuje względne i bezwzględnie nieazleżnie od włączonego snapa napisanie takiego skryptu nie jest trudne, ale ja teraz mam mało czasu więc ciężkbyło by z napisaniem takowego, chyba że znalazł byś jakiegoś sponsora ;]
RobWan Napisano 24 Styczeń 2007 Autor Napisano 24 Styczeń 2007 To mnie zaskoczyłeś. Przy rysowaniu spline'a a konkretnie LINE? Jak włączam SNAP 2D lub 2.5D lub 3D i zaznaczone GRID POINTS to współrzędne względne znikają a mam bezwzględne. Proszę sprawdź. Robert
gonre Napisano 25 Styczeń 2007 Napisano 25 Styczeń 2007 ten z rzut w poscie powyżej był robiony dla LINE ze snapem na Gird Points :) (sprawdziłem jeszczeraz i mam to samo)
RobWan Napisano 25 Styczeń 2007 Autor Napisano 25 Styczeń 2007 Dzięki za sprawdzenie. Przinstalowałem max'a i to samo, nie ma względnych. Robert
Rekomendowane odpowiedzi