Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Jest to mój pierwszy post na tym forum i na początek może wrzucę projekt nad którym właśnie pracuję. Digital painting'iem zajmuję się od niedawna i wciąż jeszcze zbieram pieniądze na tablet więc sporo jeszcze brakuje w moich pracach ale liczę na konstruktywną krytykę.

Pozdrawiam

flyboyfb0.png

• Odpowiedzi 4
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ponieważ nikt nie chciał skomentować. To może ja coś napisze od siebie- ale moje doświadczenie i umiejętności są narazie nie wielkie, więc możesz to wszystko cedzić przez co napisze :)

Podoba mi się klimat tej pracy. Coś nie tak jest dla mnie z tymi proporcjami twarzy jednak. nie wiem czy może za bardzo zapadnięte policzki? Coś z nosem jest nie tak? Tam gdzie mu gogle skórzane zakrywają nocha wygląda to tak jak by nos tam się nagle urywał. Jak by miał dziure. Poza tym czarne szkła na okularach są chyba zbyt ciemne. NIc się w nich nie odbija? Wogóle nie blikują? Skoro te ich obwódki połyskują na słońcu. To futerko na kołnierzu też, za sterylne. NIe czuje materii. Natomiast czapka jest super :) Czuje i widzę, że to taka fajna skóra. To samo tyczy się kurki.

Napisano

Mi się średnio podoba. Czapka to może i trochę na skórę wygląda, ale reszta... nie wiadomo jaki to materiał. Anatomiczny to ten obrazek nie jest. Tylko ile w tym celowego zabiegu a ile przypadku. Głowa wykręcona nienaturalnie, nie pasuje do ustawienia reszty. No ale łatwo nie masz, bo jak piszesz nie masz tabletu, a myszka to raczej nieciekawe narzędzie do rysowania/malowania. Radzę ci zainwestować nawet w najtańszy tablet WACOMa, tzn Volito2. Nowy kupisz za jakieś 200-250 zł. Na pewno wart tej ceny.

Jeszcze wracając do obrazka. Nie podoba mi się też kolorystyka. Unikaj rozbielania kolorów w celu rozjaśnienia. Różnicuj kolory na ciepłe i chłodne. To jednolite tło też za ciekawe nie jest. No ale pracuj. Początki nie są łatwe i trzeba dużo ćwiczyć, żeby dojść do wprawy. Powodzenia i pozdrawiam.

Napisano

finalqy6.png

Właściwie pracę uważam za ukończoną ale jeśli macie jeszcze jakieś wskazówki (na pewno macie ;P ) to chętnie przeczytam.