Pierzak Napisano 24 Październik 2003 Napisano 24 Październik 2003 Dlaczego gdy renderuje w 3ds max 5 i chce miec egekt głębi ostrości to pojawiają sie ciemne obwódki dodkoła obiektu który ma nie być rozmyty???? Strasznie mnie to denerwuje i psuje wszystkie próby renderingu. Jak sie domyślam to pewnie mozna tego uniknąc stosując jkies pluginy typu Vray czy Brazile czy finalRender. Prawda? który jest najodpowiedniejszy?
MareG Napisano 25 Październik 2003 Napisano 25 Październik 2003 Czy moglbys zamiescic przykladowy render tego zjawiska? Kiedy testowalem maxowy DOF raczej nie zdarzalo mi sie nic podobnego. Doskonale efekty DOF uzyskasz pluginem X-DOF, jest nieprawdopodobnie szybki i pozwala uzyskac bardzo realistyczne efekty. Nie polecam DOF\'a z finalRendera, bo jest dokladnie odwrotnie - koszmarnie wolny i kiepski. Nie wiem jak jest w pozostalych rendererach. pozdro
Pierzak Napisano 25 Październik 2003 Autor Napisano 25 Październik 2003 Na czarnym tle wszystko jest ok. Obwódki widac dopiero na białum albo jasnym tle
campo Napisano 26 Październik 2003 Napisano 26 Październik 2003 Typowy efekt przy uzyciu maxowskiego DOFa liczonego jako postfx.
Rekomendowane odpowiedzi