Napisano 29 Styczeń 200718 l Witam! Od jakiegoś czasu pracuję nad wizualizacją pewnego myśliwca gwiezdnego, który to namiętnie i nałogowo wykorzystywany jest w RPG'u StarWars'owym, w który grywam z przyjaciółmi od lat. Sam pomysł na wygląd nie jest mój - zrodził się w głowie przyjaciela. Ja jedynie wziąłem go na warsztat i go nieco "urealniłem". Oto dane techniczne maszyny: Craft: Sienar Fleet Systems SSF-5 Predator Type: Assault and space superiority fighter Scale: Starfighter Length: 40m. Skill: Starfighter piloting: Predator Crew: 1/2 Cargo capacity: 300kg. Consumables: 2 months Cost: 3,100,000 Hyperdrive multiplier: x0.5 Backup hyperdrive: x12 Nav computer: Lumenic, TL6 Main Computer: Lumenic AI, TL6 Maneuverability: 5D Space: 41 Atmosphere: 4000; 12000kmh Hull: 8D Shields: 7D FFS Cloaking Device: Yes Sensors: Passive: 60/3D Scan: 100/4D Search: 200/5D+2 Focus: 6/7D Weapons: Beam Laser Fire Arc: Front Fire Control: 4D Space Range: 1-5/25/50 Atmosphere Range: 100-500/2.5/5 km Damage: 14D+1D each round of continuous fire 4 Heavy Laser Cannons Fire Arc: Front Fire Control: 4D Space Range: 1-3/15/30 Atmosphere Range: 100-300/1.5/3 km Damage: 12D 3 Heavy Ion Cannons Fire Arc: Front Fire Control: 4D Space Range: 1-3/15/30 Atmosphere Range: 100-300/1.5/3 km Damage: 9D ionization 2 Universal Projectile Launchers (max. 8 projectiles each) Fire Arc: Front Fire Control: 4D Space Range: varies Atmosphere Range: varies Damage: varies 1 Tractor Beam Projector Fire Arc: Front Fire Control: 4D Space range: 1-5/15/30 Damage: 8D Year of Introduction: 89 Docelowo chcę otrzymać model nadający się w pełni do animacji (składane podwozie, skrzydła, ruchoma owiewka kokpitu, być może sam kokpit w środku, inne takie). Przy odrobinie samozaparcia, zrobię z tego prezentację na kształt tych serwowanych przez producentów współczesnych maszyn tego typu (znaczy myśliwców atmosferycznych, nie gwiezdnych :P), choć nim do tego dojdzie minie pewnie sporo czasu, gdyż modelem zajmuję się z doskoku. Do modelowania posługuję się Max'em, tekstury (kiedy już będą), pewnie zrobię w GIMP'ie, czy innym fotosklepie. Jako, że jest to mój pierwszy WIP, mam nadzieję, że krytyka będzie umiarkowanie zjadliwa. Z miejsca ostrzegam, że nie będę zbyt często zamieszczał nowych obrazków, bo sama robota troszku mi się wlecze. Pozdrawiam serdecznie i prezentuję:
Napisano 29 Styczeń 200718 l Jako koncept mysliwca rzeczywistego - TAK!Jako model SW - stanowcze raczej nie. Sam modelik jest super ale klimaty star warsowego nie trzyma wogle IMO. Za dużo w nim elementów wyglądających na potrzebne do lotu w ziemskiej atmosferze!W SW to by polecialo i bez skrzydeł bo by zamontowali jakiś tam silnik grawitacyjny czy coś...ale to tylko moje przemyślenia:)