Skocz do zawartości

na czym mam sie bardziej skupic  

49 użytkowników zagłosowało

1. 1. na czym mam sie bardziej skupic

• Kolory/oswietlenie
      18
    • Kompozycja
      5
    • temat
      6
    • Wykonczenie
      4
    • przeslanie
      6
    • proporcje
      3
    • perspektywa
      7

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

jezeli mam byc szczery to mi sie nie podoba:/ strasznie kolorowe,naparzasz chyba wszystkimi kolorami dostepnymi w programie; inna sprawa to oswietlenie-kazda postac ,kazdy element to inna bajka;ciezko odniesc co gdzie sie znajduje- czy leb tego stwora jest nad glowa cyberrycerzyka,czy gdzies indziej? Ładnie kolorowane ale bez pomyślunku. Ładny obrazek to nie fajne kolory i wygladzone cieniowanie, ale cos innego...

PS przegladalem twoja stronke no i niestety wszystkie prace opieraja sie na oczojebnych kolorkach, bez kompozycji i konkretnego swiatla:/ dla kolegow z podworka pewnie imponujesz,dla mnie niestety nie:/

Napisano

Cześć.

No niestety muszę przyznać, że też mi się nie podoba. Rysunek ładny..nadaje się na jakąś okładkę. Ale...mam dosyć tych rysowanych banałów....Pół naga dziewoja ratowana przez super-bohatera od złego i strasznego potwora w scenerii ogni i wybuchów....pojęcie kiczu jest indywidualne ale właśnie taki rysunek wpisuje się w ramy mojej definicji tego pojęcia...taka Amerykańska, plastikowa papka dla mas bez wyobraźni. Co do samego warsztatu to trochę z perspektywą nie tak...ta kobieta wygląda jakby miała dwa cycki po lewej stronie klatki piersiowej,jeden pod drugim...I tak jak napisał nicponim, brakuje mi konsekwencji światła i cieni. ..Kreska jest fajna i fajnie rysowane. Ogólnie ładny obrazek, ale raczej nie dla mnie.

Pozdrawiam

Napisano

...ale najbardziej razi jego mina... "ah... pozre mnie zaraz... no nareszczie... bo juz mi sie nie chce jej niesc^^"

kolorki nie sa najgorsze... ale nad oswietleniem trzeba popracowac...

Napisano

Mysle ze obrazek nie zasługuje na tak sroga krytyke....jest aprawde fajny,wystarczy sie przyjrzec.A o jakiej konsekwencji swiatła i cienia mowic jezeli wszechobecny jest tutaj ogien??Ale tez musze stwierdzic ze praca wymaga jeszcze pracy nad nia.

Zycze powodzenia.!!

Napisano

tryglodyta-amerykańska papka ma przynajmniej wysoki poziom techniczny.

Przepraszam, że nie komentuję wypocin, ale nie komentuję już w ogóle żadnych prac, bo każdy się obraża i pisze "Twoje też nie są na najlepszym poziomie".

Napisano

Sam na pewno bym takiej pracy nie zrobił więc mi się podoba ale razi mnie sposób w jaki rycerz z panienką odstają od reszty pracy. Wygląda to jakby na nich padało zupełnie inne światło. Poza tym, myślę, że nie jest aż tak źle jak piszą.

Napisano

cwiczeniey1.jpg

finalne bedzie z tłem nad ktorym mysle. jak by ktos miał pomysł to poprosze :). zarys koncepciji i 1 plan to naszkicu chciałem uwzglednic.

.............

czarnobiałe chyba jednak zostanie narazie w takiej wersji..... jako sam szkic .

a w tym gornym zołtym pomysle jeszce moze cos mi sie uda jeszce zdziałac kieys i ulepszyc.

takie tematy najepiej mi sie rysuje jak jestem wkurzony i sie wczuwam z tego głodomora z tyłu.