futura Napisano 19 Luty 2007 Napisano 19 Luty 2007 Wtam, mam kilka problemów z flashem, a konkrentie to 2 :D zapraszam na stronkę lastik.pl/squirrel, tam na dole są guziki do zmiany kolorów tła, oczywiście nie działają, obraca sie tam coś, ale martwi mnie co innego, mianowicie to, że stronka działą strasznie powoli! animacja zacina się itd. stronka zbudowana jest we flashu, ale ustawiłem przeźroczystość () więc, tlo jest zrobione w osobnym pliku i tylko ustawione jako tło dla strony juz w htmlu. Jest jaikś sposób by przyspieszyć animację, nie wiem, żeby się tak nie zacinała? a drugi problem to taki: mam guzik ładujący jakiegośtam swf`a do "głównego" pliku np.: on(release) { unloadMovie("_root.dropZone"); loadMovie("ofirmie.swf", _root.dropZone); } ale teraz chcę zrobić tak, by w załadowany swf (tu ofirmie.swf) załadować jeszcze jeden, czyli w załadowanym, załadować jeszcze jeden. Ale jak w ofirmie.swf dam guzik z takim kodem jak wyzej to nie działą poprawnie, bo wtedy unloaduje ofirmie.swf, i ładuje do "głównego pliku", a ma załadować do ofirmie.swf, który jest załadowany do głównego pliku. :) plz, help!
black_gopher Napisano 19 Luty 2007 Napisano 19 Luty 2007 ad1 za duże to trochę - zrób może max 800x600 ( a nawet jeszcze mniejsze) btw - u mnie nie widziałem lagów, ale może to dlatego że mam szybkie łącze ad2 nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale chodzi chyba o to, że za pomocą tego 2 przycisku także obsługujesz mc dropZone. Powinieneś w ofirmie utworzyć nowy mc do wyświetlania (np.dropZone2) i do niego załadowywać... powinno być coś takiego w nowym buttonie: on(release) { unloadMovie("_root.dropZone.dropZone2"); loadMovie("jakisplik.swf", _root.dropZone.dropZone2); }
FlooX Napisano 19 Luty 2007 Napisano 19 Luty 2007 co do pierwszego to też mi ostro cieło, a łącze mam 4Mbit więc to raczej nie wina neta... a z drugim nie bardzo rozumiem..i byś dał wszystkie kody jakie dajesz do tych butonów bo mówisz o dwóch a dałeś od jednego. jak chcesz załadować ten drugi swf jeszcze głębien (do ofirmie.swf) to musisz odpowiednio zaadresować i mieć tam jakiś MC do którego to chciałbyś wgrać tak jak ten DropZone w pierwszym, ale dałeś za mało info więc tylko zgaduje.. on(release) { _root.dropZone.createEmptyMovieClip("dropZone2",1); loadMovie("drugiswf.swf", _root.dropZone.dropZone2); } maybe...
futura Napisano 20 Luty 2007 Autor Napisano 20 Luty 2007 JESsssssssssss!!! :D kod działa :D DANKE SZYN:D tylko cholera :/ nie wiem już coz tym zacinaniem się, ja mam 512 i się zacina, floox ma 4mbit i też się tnie :/ a np. http://www.desudesu.com też jest we flashu, też na całe okno przeglądarki a się nie zacina :/ faken szit! nie rozumiem już :/ jak ktoś wie albo się domyśla to prosze o pomoc! btw. na stonie lastki.pl też sie zacina:/
black_gopher Napisano 20 Luty 2007 Napisano 20 Luty 2007 Jeżeli chcesz wyeliminować/zminimalizować lagi staraj się używać jak najprostrze obiekty we flashu - tzn. jak najmiej przeźroczystości, przejść alpha, itp - obliczanie takich właśnie rzeczy powoduje w większości wypadków lagi. Flashka z linku, który podałeś - faktycznie jest szybka, zwróć jednak uwagę, że tam właśnie są minimalne ilości takich rzeczy. Większość rzeczy to bitmapy - co przyśpiesza znacznie działanie flashki.
futura Napisano 21 Luty 2007 Autor Napisano 21 Luty 2007 HA! :D w IE się nie zacina, ale w Operze się zacina :/ tylko nie wiem dlaczego! \(XoX)/ fak!
black_gopher Napisano 21 Luty 2007 Napisano 21 Luty 2007 Może jakies problemy z wtyczką... Trzeba poczekać do nastepnej wersji playera - może poprawią...
Rekomendowane odpowiedzi