Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siemka jestem tu nowy i dopiero zaczynam zabawe ze szkicami i prosiłbym o jakies rady

moje pierwsze

1.png

2.png

3.png

jakoś jest słaba bo robiłem zdjeci aparatem i troche zniekształcone wyszło nie mam skanera a3:P

• Odpowiedzi 4
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

hmm, my się przypadkiem nie znamy? :)

Za eksperta w tej dziedzinie raczej nie można mnie uznać ale z anatomią nie jest tu chyba najlepiej. Dodatkowo za dużo używasz tutaj konturów i przez to wygląda to bardzo sztucznie.

Napisano

Anatomia + perspektywa + proporcje... nad tym musisz jeszcze popracowac, czyli własciwie nad wszystkim ;] jesli chesz rysowac ludzi lub kreatury człowieko-kształtne . Trening czyni mistrza :D

Napisano

Jak dla mnie pownieneś popracować nad kreską i możliwościami ołówka(bo narazie o wykreowaniu stylu można zapomnieć). Za mocne kontóry robisz. Rysunek nie będzie od tego lepszy. Spróbuj delikatne linie robić wzorować się na jakimś rysunku. Jak masz zapał do rysowania to wydaje mi się ,ze warto jest ćwiczyć. Lecz jeśli niebędziesz myślał nad tym co i jak rysujesz możesz zrobić i 100 prac ,a niczego i tak się nie nauczysz. Zawsze uważałem ,że myślenie nad rysunkiem powinno zająć więcej niż samo rysowanie.