Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam, przeczytałem instrukcje przerobienia gforce 2 na Quadro.

Po powrocie do domu ochoczo zabrałem się do pracy. / posiadam gf 2 MX 400 /.

Instrukcja: TAndrew Morgan .

Wszystko zgodnie z tym dziełem:

- rozpakowałem detonator 41.04_win2kxp i nie instalowałem go,

- punkt 3 , ominąłem,

- RivaTuner, odpalony,

- punkt 5,6,7 jak masło,

- punkt 8 , pominięty,

- między 9 a 10 restart,

- w 12 uważałem aby nie restartować, wywaliłem sterowniki jak pismo nakazuje,

- zrestartowałem, 640x480, powaliło mnie na kolana!

- no i tu zaczęły sie odstępstwa. Nic nie wykrył sam po restarcie. Sam starałem się dodać nową kartę graf wskazując nv4_disp / z katalogu Nvidia/

- a tu lista tylko kart ATI ????, żadnych kart Quadro. Dalej popadałem w samo dno! Może w punkcie 16 coś nie poszło??

Potem wpadłem w panikę i odinstalowałem NVStrap, przeczytałem o podobnym przypadku opisywanym niżej na stronie Andrew Morgana. /on Monday, February 03, 2003 - 04:43/

Teraz komp. odpala ale tylko do momętu wczytywania win. Potem czarny ekran. Nie pomaga tryb awaryjny. Nic.

MAsakra! może pozostało mi tylko cudowne lekarstwo\" format C\", a kartą pogram w ping-ponga.

POmocy!!

totalny nieudacznik- marek

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

mozez zawsze w safe mode zastartowac kompa i wgrac stare drivery ale piszesz ze w safe mode nic sie nie dzieje ( czasem jak sie pokombinowalo z driverami za duzo to trzeba czekac nawet do 30 min az safe mode sie zastartuje )

hmm mozesz sprobowac w dos´ie poszukac i sprobowac wyrzucic ale w to nie wierze ... mozna tez w najgorzszam przypadku istniejacy sys odswierzyc ...

jakby karta byla kompletnie do niczego to by maibord piszczal ze mu nic nie pasuje a monitor by sie nie zastartowal nic by nie pokazal

heh ta sama karte pare lat temu zezarl mi mainboard :/ a to juz inna historia ...

Napisano

a jaka winde masz? jezeli 98 to reinstal nie zajmie ci duzo czasu jezeli millenium to wspolczuje :) co do pozostalych to w wxp jest przywroc ostatnia dobra konfiguracje, a w w2k... nie wiem dawno nie mialem takich problemow... sprobuj odpalic system z plyty i naprawic aczkolwiek jest to maloprawdopodobne ze zadziala :)

ps. odnosnie sterow u mnie tez nie widzial quadro zainstalowalem stery poprzez \'setup\' a po reinstalu sterow zawsze jest 640x480 :)

Napisano

hmm jak sobie smartdrive.exe zastartuje to lec i reinstalka szybko ( samego windoofa bez formatowania itd i bez instaloweania prog. )

Napisano
  • Autor

dzięki chłopaki, pomoc nadpływa!! Na razie w pracy ale jak ruszę do domu to ostro przystępuję do naprawy. Win XP- jak ktoś pytał. KArta jest na pewno ok. Myślę, że to kwestia sterowników, które \"skutecznie przerobiłem\". K A S Z A N A STRASZNA\" :). Spróbuję reinstalkę win / może naprawi to pogubione sterowniki /.

\"Spec od napraw\"- marek

ps. polecam się

Napisano
  • Autor

witam, przeinstalowałem system. Chyba najlepsze wyjście?? Sterowniki powróciły, reszte doinstalowałem z cd do pł. gł. Wszystko chodzi ok. Spróbuje jeszcze raz. pozdrawiam