maverick sheep Napisano 4 Marzec 2007 Napisano 4 Marzec 2007 Witam mam taki problem gdy importuje do sceny xrefem wszystko ok dziala ale gdy zamkne i otworze rozwala mi te importowane obiekty.. w maxie 8 sie z tym nie spotkalem natomiast obecnie siedze na 9 i szlag mnie trafia .. spotkal sie ktos z czyms takim ? jest na to jakis sposob ? pozdrawiam
maverick sheep Napisano 4 Marzec 2007 Autor Napisano 4 Marzec 2007 dodam jeszcze ze obiekty byly zgrupowane ale przy rozgrupowaniu nic to nie dalo pivoty tez sa ustawione center to object :/ kurde juz nie mam pomyslow co z tym nie tak
buczer Napisano 4 Marzec 2007 Napisano 4 Marzec 2007 ja miałem kłopot pod 9 z File Link Manager ale doczytałem gdzieś że wystarczy załadować plik jeszcze raz bo czasami coś sie kopie. może podepnij xrefa w świeżym pliku i zobacz czy to samo sie dzieje.
maverick sheep Napisano 4 Marzec 2007 Autor Napisano 4 Marzec 2007 nie na swiezym pliku wszystko dziala ok :/ i nie wiem czemu wybrane xrefy tylko tak rozwala niektore dzialaja poprawnie edit heh nie dokonca sie z tym uporalem ale attachowalem po prostu elementy i teraz wywala mi grupe i lartwiej to przesowac :)
maverick sheep Napisano 22 Kwiecień 2007 Autor Napisano 22 Kwiecień 2007 I? spotkal sie ktos z tym problemem ? obecnie zainstalowalem SP1 myslalem ze cos to poprawi ale .. dalej x-ref zgrupowane rozwala mi w scenie moze ktos wie dlaczego ? bylbym wdzieczny pozdrawiam
Chalek Napisano 22 Kwiecień 2007 Napisano 22 Kwiecień 2007 Nie spotkalem sie, jedyne co mi przychodzi do glowy, to ze moze cos ze skala tych scen masz nie tak. Sprawdz czy masz w obu scenach te same jednostki wszedzie ustawione. Wydaje mi sie to malo prawdopodobne, ale mozliwe.
Gość michlord Napisano 22 Kwiecień 2007 Napisano 22 Kwiecień 2007 Możesz spróbować zaznaczyć te obiekty i wcisnąć prawy przycisk myszy i wszystkie zrobić np. editable poly (przestaną być x refami i zrobią się elementami sceny) mi takie coś kiedyś pomogło.
maverick sheep Napisano 22 Kwiecień 2007 Autor Napisano 22 Kwiecień 2007 ok tak jak wyzej napisalem jak je attachuje to mi przynejmniej grupy przesowa wiec samo przerobienie nic nie daje przerobienie tak skala jest ta sama na pewno nie wiem chyba napisze mejla do autodesku ;) pozdrawiam
Piun Napisano 1 Luty 2011 Napisano 1 Luty 2011 podbijam bardzo stary temat - co by na nowo nie pisać przeróbka xrefa na edit. poly nic nie daje. Niektóre pięknie siedzą w scenie inne po restarcie fruwają po całej scenie. grupowanie też nie bardzo. Jedyna opcja która zatrzymała mi część xrefów w na swoim miejscu to attach do jakiegoś elementu w scenie (bonus 2x error) - no ale wszystkich tak nie polecę.
Rekomendowane odpowiedzi