Gość vincpl Napisano 4 Marzec 2007 Napisano 4 Marzec 2007 siema!jestem tu nowy, z maxem mialem kontakt juz pare lat temu, ale teraz znowu chce sie w nim pobawic:)Chce wymodelowac samochod, tworze 3 boxy nakladam na nie blueprinty, zabieram sie za obrysowywanie w trzech roznych widokach i tu pojawia sie problem: gdy chce obrysowac samochod tworze "line", klikam na boxie w miejscu gdzie chce zaczac obrysowywanie i...znika mi obrazek z boxa, zostaje tylko zarys boxa z przekatna:( Co zrobic, pomocy!
tweety Napisano 4 Marzec 2007 Napisano 4 Marzec 2007 wciśnij O. taka literka nie cyfra zero. na przyszłość proszę tez korzystać z FAQ: http://www.max3d.pl/forum/forumdisplay.php?f=49 Pozdrawiam
Gość vincpl Napisano 4 Marzec 2007 Napisano 4 Marzec 2007 sory za faq.to "o" i tak nie pomaga, jak odznaczam tego boxa to tylko szescian mi sie pokazuje i to samo wlasnie przy tworzeniu "line", poprostu obrazek z rzutem samochodu mi znika i nie moge go obrysowac
tweety Napisano 4 Marzec 2007 Napisano 4 Marzec 2007 zostaje ci obiekt w wire czy teksture zastępuje ci szary/kolorowy diffuse? może sprawdź ustawienia directa, wiewportów etc? nie mam pojęcia co to może być. wyglądało to jak typowe symptomy "lock BoundingBox when move object" Pozdrawiam
Gość vincpl Napisano 4 Marzec 2007 Napisano 4 Marzec 2007 Zostaje mi sam grid boxa "lock BoundingBox when move object"- gdzie to znalezc?
Rekomendowane odpowiedzi