radzik Napisano 7 Marzec 2007 Share Napisano 7 Marzec 2007 Od wczoraj główkowałem nad tematem Bitwy. Różne dziwactwa z tego wyszły. Dzisiaj rano prosty pomysł zwyciężył. Ilustracja będzie przedstawiać małą sierotkę, śliczną dziewczynkę, która zgubiła się w lesie wraz z powierzonym jej opiece stadkiem gąsek. Na szczęście zostaje odnaleziona przez myśliwych. Są przyjaciółmi młodego dziedzica, u którego bawią na polowaniu. Nieporadność dziewczynki wzrusza towarzystwo i skłania do działania. Jak nie pomóc małej, pięknej i zagubionej sierotce. Małe jest piękne... Całość w sielankowej scenerii polskiej wsi drugiej połowy XIX wieku. Reszta wyjdzie w praniu. [edit] Pierwszy szkic. Na razie plener, przez weekend popracuje nad postaciami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 9 Marzec 2007 Share Napisano 9 Marzec 2007 hej ,mi sie podoba:) dawaj dalej pozdro:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radzik Napisano 13 Marzec 2007 Autor Share Napisano 13 Marzec 2007 Dzięki. Przez weekend popracowałem nad postaciami. Nie chce przesadzić z ich ilością. Gąski też muszą się zmieścić ;) Dalszy plan muszę trochę wzbogacić, a potem to już z górki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 13 Marzec 2007 Share Napisano 13 Marzec 2007 Wydaje mi się że te konie są za małe:D jakby jeździli na kucykach;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakkaS Napisano 13 Marzec 2007 Share Napisano 13 Marzec 2007 fajny szkic ale proporcje faktycznie gdzieś uciekły...ale to się da łatwo naprawić...tak czy siak, fajnie naszkicowałeś te dziewczynkę w środku. Zazdroszczę lekkości szkicowania :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remanent Napisano 14 Marzec 2007 Share Napisano 14 Marzec 2007 "...pruski pruski,bo on sie nazywa pruski! Wawrzyniec Pruski.Polski dziedzic!" oryginalny pomysł, będziesz go jeszcze stylizował na Chełmońskiego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moccom Napisano 14 Marzec 2007 Share Napisano 14 Marzec 2007 Co z tymi poporcjami? Według mnie jest OK. No dobra, może ten gostek pomiedzy trzema drzewami jest troche nieproporcjonalny, ale reszta wydaje sie OK. No i jego koń ;) ma troche dziwną szyje... Ogólnie spoko. Widzę, że motywy XIX wieku dalej Cie kręcą. Tylko nie skończ na sepii jak w przypadku poprzedniej bitwy. Powodzenia zyczę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radzik Napisano 14 Marzec 2007 Autor Share Napisano 14 Marzec 2007 Owszem, teraz jak na to spojrzę świeżym okiem, widzę spore nieścisłości. Oczy już nie te co dawniej... :) Dzięki za wskazówki! Jak tylko poprawię, wrzucę do korekty ;) Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moccom Napisano 20 Marzec 2007 Share Napisano 20 Marzec 2007 Widze, że na razie nie up-date'ujesz, to może taki pomysł. Zdynamizuj trochę scenkę. Może jakiś karbowy ;) chce pejczem uderzyć małą sierotkę, a przejeżdżający niedaleko młody dziedzic, zachwycony urodą pieknej pasterki staje w jej obronie, przy aplauzie pięknych pań bioracych udział w przejażdżce, czy polowaniu, hmmm... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radzik Napisano 22 Marzec 2007 Autor Share Napisano 22 Marzec 2007 Ciekawy pomysł moccom, zastanowię się nad nim. Teraz małe uaktualnienie. Radzisz i JakkaS mam nadzieję, że proporcje są już na swoim miejscu. Tak to jest jak się popełnia błąd polegający na osobnym malowaniu poszczególnych postaci. Co się tyczy Chełmońskiego - remanent - ta ilustracja niewiele będzie miała z jego twórczością wspólnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Pank Napisano 23 Marzec 2007 Share Napisano 23 Marzec 2007 kurde, bardzo ładne klasyka rysunku powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radzik Napisano 23 Marzec 2007 Autor Share Napisano 23 Marzec 2007 Dzięki Mr Pank. Dzisiaj mała weekendowa aktualizacja. Dorzuciłem gąski. Przez weekend postaram się coś dodać, ale kiepsko to widzę ;) Trzeba zaszaleć no nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fidiasz Napisano 23 Marzec 2007 Share Napisano 23 Marzec 2007 cos obrazek sie nie laduje :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 23 Marzec 2007 Share Napisano 23 Marzec 2007 ja widze...i bardzo mi sie podoba musze przyznac..czad...szkoda ze wczesniej tego nie widzialem...bede zagaladal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Intervain Napisano 25 Marzec 2007 Share Napisano 25 Marzec 2007 Rewelacja! wyglada zupelnie jak 19 wieczne malarstwo - ooooh, bede zagladac czesciej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moccom Napisano 28 Marzec 2007 Share Napisano 28 Marzec 2007 Piękny będzie z tego pejzażyk! No to co radzik, czas na kolor, no nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi