Kalik Napisano 24 Marzec 2007 Share Napisano 24 Marzec 2007 Witam przedstawiam ostatnią moje "wypociny", znajomy z pracy wydaje zbiór opowiadań i poprosił mnie bym zrobił mu okładkę (zaznaczam, że na okladce znalazło się to co chciał autor opowiadań i przygotowane wg jego wskazówek), proszę o szczere opinie i konstruktywna krytykę. efekt postarzenia uzyskałem za pomocą kartki poplamionej torebka herbaty. dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 24 Marzec 2007 Share Napisano 24 Marzec 2007 Efekt postarzenia, którego de facto praktycznie nie widać;) Trochę za dużo przejść/gradientów, to się już lekko opatrzyło w takiej formie. Takie... 'ni w *****, ni w oko';) Pozdrawiam;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huzdebos Napisano 24 Marzec 2007 Share Napisano 24 Marzec 2007 siemanko w tym projekcie widze ze trzy albo cztery okładki, i to nie jest na pewno zaleta nie wiadomo na co patrzec -kompozycja lezy telefon, latarnia, twarz...- trzeba stworzyc jakis przekaz, tzn. co to ma wspólnego i dlaczego akurat te elementy sa wspólnie zakomponowane na stronie, a nie inne, np. łyzka, czopek i peruka :) na plus jest autor w kontrze ,co przy znanym nazwisku-marce skłoni do kupienia tej ksiązki sorry, ale dla mnie to jakis plik testowy, na którym ktos sie uczy i poznaje Phostoshopa lepiej zacznij od nowa pzdrw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 24 Marzec 2007 Share Napisano 24 Marzec 2007 Dodam jeszcze taką propozycję, żebyś może na przykład z telefonem poszedł bardziej w retro, a całość rzeczywiście postarzył, ale tak solidnie również samą kompozycją, na przykład ujęcie na szafkę/biurko stojące przy oknie, na nim telefon i ramka ze zdjęciem, a za oknem widok na latarnię i wzburzone(?) morze. Tak bym to widział, jeśli już muszą być koniecznie te elementy. Pozdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalik Napisano 25 Marzec 2007 Autor Share Napisano 25 Marzec 2007 takie elementy chciał mieć autor opowiadania, dla mnie osobiście jest tego za dużo nawtykane, ale tego chciał, wiec jest, elementy te nawiązują do treści opowiadania. faktem jest że uczę się dopiero więc, dlatego proszę o rady. dzięki, będę walczył dalej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalik Napisano 25 Marzec 2007 Autor Share Napisano 25 Marzec 2007 wrzucam jeszcze inne propozycje, oraz propozycje tyłu okładki gdzie ma być słowo od autora. i tyły i jeszcze jeden wywaliłem telefon i twarze , jak to teraz wygląda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 25 Marzec 2007 Share Napisano 25 Marzec 2007 Pierwszy koncept tylnej oprawy jak dla mnie ok;) Co do głównej okładki bez telefonu i twarzy, to wygląda trochę jak do opowiadania 'Stary człowiek i morze', tak więc myślę, że raczej odpada;P Jeśli zaś chodzi o postarzoną wersję, zgubiłeś gdzieś ostrość. Pomęcz to jeszcze i może spróbuj nie rozwalać wszystkiego na całą okładkę, może zrób to w jakiejś ramce i z lekkim wyjściem niektórych elementów poza nią, a resztę oprawy w jakimś deseniu, na przykład pogniecionego, starego papieru. Próbuj, pomyśl też o zmianie typografii, te liczby odstraszają trochę. Na razie nie zachęca do kupna, pomijając, że nie ocenia się książki po okładce;) Pozdrawiam;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fidiasz Napisano 28 Marzec 2007 Share Napisano 28 Marzec 2007 bez twarzy i telefonu o niebo lepiej tylko inna czcionka te cyferki blagam bez tych ps-ych efekktow. A co do tylu to pierwszy koncept wymiata :0 drugi tez niczego sobie ale moze bez tej wody bedzie lepiej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
delf77 Napisano 28 Marzec 2007 Share Napisano 28 Marzec 2007 osobiscie najbardizej odpowiada mi wersja z parą i ptaszkami lub same fale z niebem ... nie wiem jaki jest rodzaj/charakter opowaidania ale wersja 1 - na samej gorze calkowicie wg mnie przesadzona , za duzo sie dzieje , nie ma najwazniejszego punktu , ogolnie balagan bawie sie podobnymi rzeczami czasem a tu moje wypociny w kwestii fotografii - http://plfoto.com/40270/autor.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalik Napisano 30 Marzec 2007 Autor Share Napisano 30 Marzec 2007 Dzięki serdeczne, dla usprawiedliwienia dodam, że dopiero raczkuję w tych kwestiach, ale niema co się usprawiedliwiać, tylko trzeba pracować hehe. Tytuł został zmieniony przez wydawnictwo, więc jest okazja do pozbycia się ps-ych ef i do poprawek. deklf77 - twoje "wypociny" robią wrażenie. pozdro i dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuciel Napisano 6 Kwiecień 2007 Share Napisano 6 Kwiecień 2007 co do samej okladki to przod przesadzony mocno z tego co tam zamiesciles to mozna 5 ksiazek zrobic, za duzy chaos, co do tylu to para z ptakami debesciak :) pozatym to tez topik raczej do 2D niz fotografii.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi